Ніякі покупні солодощі не принесуть стільки задоволення як все те, що приготовлено власними руками. Особливо якщо всі ці смаколики готуються з частинкою любові до тих, для кого вони призначені. Та й малоймовірно, що хтось із господинь вирішиться додати в них хімічні речовини, якими напхана промислова продукція.
Ось і я сьогодні вирішила приготувати самостійно домашніх умовах торт і тістечка Мурашник, яке обожнює моя молодша донька.
Спечене розсипчасте тісто, перетворене в крихту і змішане з ніжним кремом із згущеного молока, в результаті перетворюється на просте, але оригінальне на смак ласощі. Його, звичайно, можна сформувати у вигляді одного великого торта, викладеного гіркою, але мініатюрні тістечка, на мій погляд, набагато зручніше (простіше прихопити з собою на роботу або навчання, а то і в гості на гостинець).
Рецепт проілюстрований покроково, щоб ви переконалися, що спекти пісочне печиво і перемішати його з кремом зі згущеного молока дуже просто.
Муравнейнік домашній
покроковий фото рецепт
Час приготування тістечок «Мурашники» – близько півтори години.
Складові:
- маргарин «Вершковий» – 200 г .;
- яйце – 2 шт .;
- молоко незбиране – 90 мл;
- борошно пшеничне – 0,5 кг;
- цукровий пісок – 120 г .;
- ванільний цукор – 3 г .;
- сіль – щіпка;
- розпушувач тесту (у нас домашній) – 10 г.
- масло вершкове розм’якшене – 80 р .;
- молоко згущене – стандартна банку.
Процес приготування:
Перше, що ми робимо: на дно каструлі кладемо серветку, складену як мінімум в 4 шари, на ній розміщуємо банку хорошою згущеного молока по ГОСТу, заливаємо водою будь-якої температури і варимо після закипання не більше 35 хвилин.
Краще б це робити заздалегідь (скажімо, напередодні ввечері), але рішення зробити «Мурашники» у нас виникло спонтанно рано вранці. Отже, по закінченні заданого часу зливаємо гарячу воду з каструлі, виймаємо банку і охолоджуємо.
Готуємо тісто на Мурашник. Розтираємо дочиста яйця з ваніліном і цукровим піском, вводимо молоко.
У просторій мисці змішуємо такі сипучі інгредієнти, як: мука (не забуваємо просіяти), сіль і розпушувач. Потім додаємо порізаний маргарин і перетираємо все разом в крихту за допомогою вилки або ножа (теплими руками бажано не м’яти).
З’єднуємо сипучу суміш з рідкою і замішуємо тісто.
яке відразу ділимо на кілька невеликих шматків і поміщаємо в морозильну камеру хвилин на 30.
Підмерзлі тісто прокручуємо на м’ясорубці (можна потерти на тертці) і розкладаємо на листі, застеленому силіконовим килимком (або пергаментом), відправляємо в уже розігріту духовку (до 190 ° C) буквально на 20 хвилин.
Готуємо крем. Остигнула варене згущене молоко перекладаємо в миску і ретельно перемішуємо до однорідного стану з розм’якшеним вершковим маслом.
Формуємо тістечка. Іспекшееся пісочне тісто виймаємо з духовки, даємо охолонути до теплого стану.
Потім руками ламаємо, перетворюючи у велику крихту, і змішуємо з кремом.
Тепер нам залишається сформувати з отриманої маси торт або якісь фігури (кульки, пірамідки) бажаного розміру і розкласти їх на блюді.
Безпосередньо перед подачею на стіл присипаємо готові «Мурашники» цукровою пудрою.
Якщо на класичний домашній торт Мурашник у вас зовсім немає часу, купите магазинне печиво і готову варене згущене молоко. Смак, звичайно буде не зовсім такою, як в оригіналу, але ласуни все одно будуть задоволені. Але це вже інша історія.
Крім крихти в солодку масу можна підсипати подрібнені волоські горіхи, родзинки або розпарений кондитерський мак.
Смачного!