Пісочні кошички з кремом і джемом – класика жанру. Тістечко з пісочного тіста з кремом порадують вас за сімейним чаюванням, а так же прикрасять святковий стіл. Покроковий фото рецепт розповість вам, як приготувати пісочне тісто і білковий заварний крем, який буде добре тримати форму. Джем для начинки можна використовувати будь-який, головне, щоб він був густим.
кошики пісочний
як приготувати тістечко Кошики
Порада: вершкове масло попередньо відправте в морозилку, так буде зручніше з ним працювати.
Складові:
Для тесту:
- борошно – 250 г;
- вершкове масло – 125 г;
- цукор – 80 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- сіль – 0,5 ч.л.
- яйця – 1шт.
Для крему:
- білки – 2 шт .;
- цукор – 100 г;
- вода – 50 мл.
- джем (у мене був чорничний).
Процес приготування:
Борошно просійте в чашку і додайте цукор з сіллю. Ванільний цукор додається на цьому ж етапі. Сухі інгредієнти перемішайте.
Натріть в цю ж ємність на крупній тертці застигле вершкове масло.
Руками перетріть сухі інгредієнти з вершковим маслом в дрібну крихту, руки попередньо обполосніть холодною водою.
Для зв’язки тесту яйце злегка збовтайте і додайте невеликими кількостями, постійно вимішуючи пісочну основу, можливо, вам все яйце не знадобиться.
Готове тісто для кошичків замотайте в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20 хвилин.
Потім дайте полежати йому 5-10 хвилин при кімнатній температурі. Розкачайте в пласт товщиною 5-7 мм. Обведіть гурток ножем в діаметрі більше, ніж формочка.
Розкладіть підготовлені заготовки в металеві формочки для кексів (змащувати не треба).
Розподіліть тісто руками, а надлишки видаліть.
Випікайте кошики в прогрітій заздалегідь духовці до золотистого кольору при температурі 180 ° С близько 20 хвилин.
Приготування заварного білкового крему почніть з сиропу. Налийте в сотейник воду, потім насипте цукор, ні в якому разі не перемішуйте. Доведіть до кипіння і, уварівая, сироп необхідно довести до стану «м’якого кульки». Для цього в підготовлений поруч склянку з холодною водою капніть сироп, він повинен скочуватися в кульку. Весь процес займе не більше 10 хвилин.
У той же час білки збийте в міцну піну.
Продовжуючи збивати білки, по краю чашки почніть вливати по чуть-чуть гарячий сироп. Після того як введете весь сироп збивайте заварний крем з білків до повного охолодження. У вас повинна вийти густа блискуча маса, добре запам’ятовує форму.
Готові кошички остудіть, на дно кожної розкладіть по одній чайній ложці джему.
Зверху прикрасьте кремом з кондитерського мішка.
Тістечко Кошики можна подавати до столу.
За рецепт кошичків дякуємо Марину А., фото автора.