Кошики пісочний з кремом і джемом



Пісочні кошички з кремом і джемом – класика жанру. Тістечко з пісочного тіста з кремом порадують вас за сімейним чаюванням, а так же прикрасять святковий стіл. Покроковий фото рецепт розповість вам, як приготувати пісочне тісто і білковий заварний крем, який буде добре тримати форму. Джем для начинки можна використовувати будь-який, головне, щоб він був густим.

кошики пісочний

Кошики з пісочного тіста

як приготувати тістечко Кошики

Порада: вершкове масло попередньо відправте в морозилку, так буде зручніше з ним працювати.

Складові:

Для тесту:

  • борошно – 250 г;
  • вершкове масло – 125 г;
  • цукор – 80 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • яйця – 1шт.

Для крему:

  • білки – 2 шт .;
  • цукор – 100 г;
  • вода – 50 мл.
  • джем (у мене був чорничний).

Процес приготування:

Борошно просійте в чашку і додайте цукор з сіллю. Ванільний цукор додається на цьому ж етапі. Сухі інгредієнти перемішайте.

Як приготувати пісочне тісто

Натріть в цю ж ємність на крупній тертці застигле вершкове масло.

Вершкове масло на тертці

Руками перетріть сухі інгредієнти з вершковим маслом в дрібну крихту, руки попередньо обполосніть холодною водою.

Сухі інгредієнти вершкове масло

Для зв’язки тесту яйце злегка збовтайте і додайте невеликими кількостями, постійно вимішуючи пісочну основу, можливо, вам все яйце не знадобиться.

Яйце пісочне тісто

Готове тісто для кошичків замотайте в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20 хвилин.

Тісто для кошиків харчова плівка

Потім дайте полежати йому 5-10 хвилин при кімнатній температурі. Розкачайте в пласт товщиною 5-7 мм. Обведіть гурток ножем в діаметрі більше, ніж формочка.

розкачане тісто

Розкладіть підготовлені заготовки в металеві формочки для кексів (змащувати не треба).

Форми для тістечок

Розподіліть тісто руками, а надлишки видаліть.

тісто пісочне

Випікайте кошики в прогрітій заздалегідь духовці до золотистого кольору при температурі 180 ° С близько 20 хвилин.

Тістечко корзинка в духовці

Приготування заварного білкового крему почніть з сиропу. Налийте в сотейник воду, потім насипте цукор, ні в якому разі не перемішуйте. Доведіть до кипіння і, уварівая, сироп необхідно довести до стану «м’якого кульки». Для цього в підготовлений поруч склянку з холодною водою капніть сироп, він повинен скочуватися в кульку. Весь процес займе не більше 10 хвилин.

Білковий крем з сиропом

У той же час білки збийте в міцну піну.

Збиті білки для крему

Продовжуючи збивати білки, по краю чашки почніть вливати по чуть-чуть гарячий сироп. Після того як введете весь сироп збивайте заварний крем з білків до повного охолодження. У вас повинна вийти густа блискуча маса, добре запам’ятовує форму.

Заварний крем з білків

Готові кошички остудіть, на дно кожної розкладіть по одній чайній ложці джему.

Кошики з джемом

Зверху прикрасьте кремом з кондитерського мішка.

Кошик з кремом

Тістечко Кошики можна подавати до столу.

тістечко кошичок

За рецепт кошичків дякуємо Марину А., фото автора.