Торт Казка
Для сімейного торжества або свята завжди передбачається особливе меню, в якому присутні холодні і гарячі закуски і страви і, звичайно, десерт. Якщо з закусками справа йде простіше, завжди є в запасі пара-трійка рецептів приготування оригінального салату або гарячого блюда, то десерти, як правило, купуються в магазині. Це зробити просто, якщо магазин поблизу, і не дуже хочеться возитися з випічкою. Але, ніхто і ніколи не відмовиться від солодкого частування, приготованого своїми руками, будь то звичайний рулетик з начинкою, пиріжки або тістечка, або шикарний кремовий торт.
І сьогодні пропонуємо дізнатися, як готується торт Казка – улюблені ласощі з дитинства. Незважаючи простоту приготування, торт виходить дуже смачним і барвистим. Такий десерт стане приємним завершенням урочистого обіду. А то, що приготовлений він руками привітної господині, додасть йому особливий статус.
Отже, не поспішайте перегортати сторінку, подивіться, як просто готується домашній торт «Казка». Можливо, саме він стане вашим фірмовим блюдом на радість вашим рідним і гостям будинку. У будь-якому випадку, подавши такий торт, готуйтеся приймати компліменти.
торт Казка
покроковий фото рецепт
Складові:
Для тесту:
- яйця – 4 штуки;
- цукровий пісок – 130 г;
- борошно – 130 г;
- розпушувач – 1 чайна ложка.
Для крему:
- вершкове масло – 200 г;
- молоко – 120 мл;
- цукровий пісок – 180 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик або ванілін;
- какао-порошок – 1 столова ложка;
- коньяк – 2 столові ложки;
- різні барвники.
Для просочення:
- вода – 0,5 склянки;
- цукровий пісок – 120 г;
- коньяк – 2 столові ложки.
Для прикрас:
- лимонні або апельсинові мармеладні часточки.
Процес приготування:
Дуже важливо, щоб яйця перед збивання були кімнатної температури. Збивати яйця необхідно таким чином: налити в одну миску гарячу воду (температура 50-60 ° С), а другу миску, де знаходяться яйця помістити зверху.
Спочатку за допомогою міксера на малих обертах яйця розмішайте. Поступово вводите цукор і продовжуйте збивати, на невеликій швидкості міксера.
Припиніть збивати, коли цукор повністю розчинитися. Приберіть миску з водяної бані і продовжуйте збивати, поступово збільшуючи швидкість до освіти світлої повітряної маси.
Можна так перевірити ступінь взбитости яєчної маси: провівши зверху по масі лопатями міксера, слід від них повинен залишатися протягом декількох секунд.
Розпушувач з’єднайте з борошном, просійте в яєчну суміш і акуратно знизу вгору перемішайте тісто.
Форму для випічки (традиційно використовують витягнуту прямокутну форму) змастіть маслом, низ застеліть папером для випічки.
Перелийте тісто в форму.
Випікайте бісквіт в духовці при температурі 190 ° С до стану «сухий зубочистки» приблизно 30-40 хвилин. Готовий бісквіт залиште в формі на 5-6 годин, йому необхідно вистоятися.
Для приготування просочення для торта воду з’єднайте з цукром і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть до кімнатної температури і додайте коньяк.
Для приготування вершково-заварного крему цукор змішайте з молоком, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і поваріть 2-3 хвилини.
Зніміть з вогню. Яйце злегка збийте і введіть в нього маленькими порціями молоко з цукром, при цьому постійно помішуючи.
Після того як введете всі молоко, перелийте яєчно-молочну суміш і поставте на повільний вогонь. Варіть суміш до загустіння, постійно помішуючи, приблизно 7-10 хвилин. Зніміть молочно-яєчну суміш з вогню і остудіть до кімнатної температури.
Розм’якшене вершкове масло збийте міксером до пишної світлої маси.
У збите вершкове масло вводите солодку остигнула молочно-яєчну суміш, продовжуючи збивати.
Додайте коньяк, перемішайте.
Розділіть крем на дві частини в одну додайте какао-порошок, перемішайте.
Від білої частини крему відокремте третю частину і відкладіть для прикраси торта.
Приступаємо до складання торта. Для цього бісквіт вийміть з форми, обріжте його по краю, обрізки зберіть, підсушіть злегка в духовці і подрібніть в крихту.
Бісквіт розрізати на три однакових коржа.
Кожен корж просочіть просоченням і намажте білим кремом.
Таким чином, зберіть торт, змастити його з усіх боків кремом.
Обсипте бісквітної крихтою з усіх боків.
Верх торта прикрасьте шоколадним кремом, зробіть бортик по краю.
У відкладений для прикраси крем додайте різні барвники. Вгору торта прикрасьте квіточками, листочками, смужками, укладіть апельсинові або лимонні мармеладні часточки. Домашній торт Казка повинен просочитися, приберіть в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
За рецепт і фото дякуємо Марину.