До складу тесту не входять яйця і тваринний жир, що робить торт легше своїх побратимів і дозволяє вживати таку шоколадну випічку в пост.
Інгредієнти легко змішуються звичайної ложкою в ємності, заміс відбувається швидко. Для випічки пісного торта підійде як мультиварка, так і духовка. Час і температура однакові. І якщо в духовці готовність випічки перевіряється зубочисткою, то мультиварка сама все спече без контролю з вашого боку.
Пісний торт в мультиварці
Для шоколадного пісного торта знадобляться
Складові:
- Повний стакан води,
- Повний стакан цукрового піску,
- Чверть склянки рослинного масла,
- Половинка чайної ложки солі,
- 1 ч. Л. соди, гашеного в яблучному оцті,
- 4-5 ст. л. какао порошку,
- 1,5 склянки борошна.
Обсяг склянки в рецепті 200 мл
Процес приготування:
1. У ємність налити теплу воду, додати цукор.
2. Слідом влити рослинне масло і розмішати.
3. Всипати какао, розмішати до зникнення грудочок.
4. Додати сіль, просіяне борошно і гашене соду.
5. Замісити пісне тісто.
6. У змащену чашу мультиварки влити тісто і виставити програму «Випічка», випікати 40-50-60 хвилин в залежності від потужності моделі мультиварки. Якщо мультиварка потужністю 500 ват, то час випічки 60 хвилин, якщо потужність мультиварки 670-860 ват, то час приготування 40-50 хвилин.
7. Після сигналу відключити підігрів, і за допомогою парової корзини вийняти готовий шоколадний пісний торт з чаші мультиварки.
8. Прикрасити або просочити за бажанням.
За рецепт і фото пісної випічки для мультиварки дякуємо Світлану Іванову.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!