Торт з баклажанів



Торт з баклажанів і кабачків – незвично? – Так, незвично, але дуже смачно. Ця страва може стати не тільки приємним доповненням до звичайного сімейного вечері, але і зробити справжній фурор на будь-якому святковому застіллі. Крім відмінного смаку, цей тортик, володіє ще одним плюсом – приготувати холодну закуску можна напередодні свята, що істотно заощадить час господині.

 Торт з баклажанів і кабачків

Торт з баклажанів

Важливо! Якщо в овочах багато соку, борошна можна взяти на 60 гр. більше або кількість залишити колишнім, але попередньо віджати вологу з кабачків.

Складові:

  • Баклажани і кабачки (в рівній кількості) – загальна вага 1 кг;
  • яйце куряче, розмір середній – 2 штуки;
  • приправа (хмелі-сунелі, перець), сіль – за смаком;
  • борошно – 170 гр. +/- 60;
  • сир – не менш 200 гр., ніж його більше, тим смачніше блюдо;
  • зелень – краще кріп, але можна і петрушку;
  • цибуля (велика головка) – 2 шт .;
  • майонез.

Процес приготування:

начинка

Торт з баклажанів рецепт з фотоСир потерти, додати до нього дрібно порізану зелень. Перемішати. Найзручніше їх перемішувати 2-мя вилками.

баклажановий тортПоловину підготовленої цибулі (1 головка) подрібнити, підсмажити. Смажити цибулю до тих пір, поки він не зарум’яниться.

Приготування коржів для овочевого торта

Баклажановий торт рецептПрокрутити через м’ясорубку овочі: баклажани, цибулю, що залишився, кабачки.

Баклажановий торт покроковий рецепт з фотоДодати яйця. Посолити і додати трохи приправи. Приправу можна взяти найпоширенішу, наприклад, хмелі-сунелі.

Баклажановий торт як приготуватиВсипати борошно всю.

Торт з баклажанів рецептПеремішати овочі з борошном до однорідної маси.

Торт з кабачків і баклажанівВикладати овочеву масу ложкою порційно, на змащену маслом млинниць або звичайну сковороду. Трохи розрівняти, товщина тесту на дні не повинна бути більше 0,5 см.

Торт з кабачків і баклажанів рецептОбсмажувати млинці потрібно з двох сторін, на великому вогні.

Важливо! Для того щоб млинець добре перевертався і знімався зі сковороди, не поспішайте перевертати його відразу як тільки він злегка зарум’яниться. Блін повинен добре прожаритися, до утворення світло-коричневої, засмаженою скоринки.

Збірка баклажанового торта

Торт з кабачків і баклажанів покроковий з фотоВідразу після того, як перший млинець буде повністю готовий, слід зняти його зі сковороди і викласти на блюдо, яке згодом буде подаватися до столу. Змастити поверхню баклажанового млинця майонезом і присипати підсмаженою цибулею.

Торт з кабачків і баклажанів приготуванняПоверх цибулі викласти тертий сир із зеленню. Потім викладається наступний млинець, потім начинка і так шар за шаром, поки овочеві млинці не закінчаться. Зверху все посипається ще одним шаром начинки.

Подавати торт їх баклажанів і кабачків можна відразу, як тільки він охолоне, або залишити на наступний день, в цьому випадку тримати його треба в холодильнику.

Торт з баклажанів

Смачного!