Торт з печива в шоколадній глазурі – веган рецепт

Сегдня ділюся з вами рецептом супер простого тортика з печива, який не вимагає випічки. Десерт буде незамінний і корисний, коли просто-напросто немає духовки, або в квартирі жарко і посилювати високою температурою не хочеться. Сам торт виходить дуже смачним, солодким, а глазур хоч і проста, але саме для цього десерту підходить чудово.

Тортик з печива

Для прикраси солодких ласощів я використовую кожен раз щось нове. Те візьму волоські горіхи або сухофрукти, то просто заллю торт глазур’ю з топленого білого або молочного шоколаду, а сьогодні ж я використовувала мармелад для прикраси. Такий мінімалізм вийшов: шоколадна глазур, а зверху яскраво-помаранчевий мармелад на агар-агар, чимось нагадує помпон на зимовій шапці.

19

Рекомендую всім спробувати веган торт з готового печива – без випічки, все гранично просто.

Складові:

складові

Для торта:

  • 120 г пісного печива,
  • 1 ст. цукру,
  • 1 ст. води,
  • 2 ст.л. пшеничного борошна,
  • 60 г шоколаду.

Для глазурі:

  • 1 ст.л. картопляного крохмалю,
  • 3 ст.л. какао-порошку,
  • 3 ст.л. цукрової пудри,
  • 3-6 ст.л. води.

Шоколадний вегетаріанський торт з печива

Просіваємо борошно і обсмажуємо на сухій сковороді до коричневого відтінку, постійно помішуючи.

У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь.

Цукор з водою в каструлі

Додаємо шматочки шоколаду і борошно. Продовжуємо заважати. На приготування крему йде приблизно 8 хвилин. Коли він загусне, прибираємо його з печі в бік для охолодження.

Печиво ламаємо шматочками і додаємо його в крем.

Скибочки шоколаду і борошно

Перемішуємо.

Печиво в шоколаді

Викладаємо у форму харчову плівку, зверху тісто-крем і на добу залишаємо в морозильній камері.

заморожений крем

Далі, дістаємо торт і викладаємо його на блюдо. Знімаємо плівку.

Приступаємо до приготування пісної глазурі. Для цього вливаємо воду в каструлю.

вода

Далі додаємо всі сухі інгредієнти і все перемішуємо. Води у мене пішло ложок 6 точно.

Цукрова пудра з какао

Покриваємо нею рівномірно наш торт і прикрашаємо його на смак.

Цукрова глазур вийшла

Торт можна їсти відразу або дати просочитися пару годин в холоді або просто при кімнатній температурі.

Полите печиво топленим шоколадом

Завершуємо: останній мармеладний штрих.

18

Ось такий шоколадний красавчик в розрізі.

Тортик з печива

Смачного!