Сегдня ділюся з вами рецептом супер простого тортика з печива, який не вимагає випічки. Десерт буде незамінний і корисний, коли просто-напросто немає духовки, або в квартирі жарко і посилювати високою температурою не хочеться. Сам торт виходить дуже смачним, солодким, а глазур хоч і проста, але саме для цього десерту підходить чудово.
Для прикраси солодких ласощів я використовую кожен раз щось нове. Те візьму волоські горіхи або сухофрукти, то просто заллю торт глазур’ю з топленого білого або молочного шоколаду, а сьогодні ж я використовувала мармелад для прикраси. Такий мінімалізм вийшов: шоколадна глазур, а зверху яскраво-помаранчевий мармелад на агар-агар, чимось нагадує помпон на зимовій шапці.
Рекомендую всім спробувати веган торт з готового печива – без випічки, все гранично просто.
Складові:
Для торта:
- 120 г пісного печива,
- 1 ст. цукру,
- 1 ст. води,
- 2 ст.л. пшеничного борошна,
- 60 г шоколаду.
Для глазурі:
- 1 ст.л. картопляного крохмалю,
- 3 ст.л. какао-порошку,
- 3 ст.л. цукрової пудри,
- 3-6 ст.л. води.
Шоколадний вегетаріанський торт з печива
Просіваємо борошно і обсмажуємо на сухій сковороді до коричневого відтінку, постійно помішуючи.
У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь.
Додаємо шматочки шоколаду і борошно. Продовжуємо заважати. На приготування крему йде приблизно 8 хвилин. Коли він загусне, прибираємо його з печі в бік для охолодження.
Печиво ламаємо шматочками і додаємо його в крем.
Перемішуємо.
Викладаємо у форму харчову плівку, зверху тісто-крем і на добу залишаємо в морозильній камері.
Далі, дістаємо торт і викладаємо його на блюдо. Знімаємо плівку.
Приступаємо до приготування пісної глазурі. Для цього вливаємо воду в каструлю.
Далі додаємо всі сухі інгредієнти і все перемішуємо. Води у мене пішло ложок 6 точно.
Покриваємо нею рівномірно наш торт і прикрашаємо його на смак.
Торт можна їсти відразу або дати просочитися пару годин в холоді або просто при кімнатній температурі.
Завершуємо: останній мармеладний штрих.
Ось такий шоколадний красавчик в розрізі.
Смачного!