Торт з печива без випічки



Навряд чи в сім’ї є хтось, хто міг би відмовити собі в задоволенні поласувати шматочком домашнього торта. Домашня випічка, звичайно, не зрівняється з магазинної продукцією, та ось тільки виділити час на покупку необхідних продуктів і саме приготування у сучасних жінок виходить далеко не завжди. Саме тому близькі отримують на солодке не шматочок домашньої випічки, а сумнівний за якістю десерт зі штучними добавками і консервантами. Пропонуємо вам познайомитися з одним з найпростіших рецептів торта без випічки. У торт з печива без випічки потрібні найдоступніші продукти, мінімум часу на його приготування, зате близькі будуть в захваті.

Торт з печива без випічки

Торт без випічки

Для того щоб приготувати смачний торт без випічки, візьміть дрібне печиво типу крекер (рибки або геометричні фігурки) і сметану, подсластите і прикрасьте шоколадом. Детальніше в нашому покроковому фото рецепті.

торт без випічки покроковий фото рецепт

Складові:

Торт без випічки інгредієнти

  • 500 гр. будь-якого печива (я зупинила свій вибір на крекерах з маком);
  • 0,5 л сметани (можна взяти будь-яку, але ми взяли пожирнее);
  • стакан цукру (але це для наших крекерів, а вони майже прісні, взагалі можна і менше, якщо печиво саме по собі солодке);
  • форма для випічки або глибока миска;
  • харчова плівка;
  • шоколад (ціла плитка або невеликий її шматочок);
  • за бажанням можна додати горіхи, родзинки і т.д.

Процес приготування:

Миску або форму потрібно ретельно вистелити харчовою плівкою. Це дуже важливий момент, адже саме від цього буде залежати форма майбутнього шедевра. Після висипаємо в форму печиво.

Печиво для торта

Додаємо сметану, цукор. На цьому рецепті можна додати горішки або родзинки, якщо ви вирішили їх використовувати.

Сметана цукор для торта без випічки

Ретельно все вимішуємо.

Торт з печива без випічки

Можна спочатку перемішати інгредієнти і тільки потім викласти їх в миску. Але ми ж економимо час, тому зайві рухи не робимо. Перемішувати масу з печива і сметани можна як ложкою, так і руками (так печиво не зламається і плівка не пошкодиться).

Ми залишаємо основу швидкого торта просочуватися, затягнувши миску плівкою. Оптимальний час просочення 6-8 годин, тому потрібно зробити все приготування або ввечері, перед сном або рано вранці, перед тим, як втекти на роботу.

Шоколад для прикраси торта слід натерти на тертці.

Шоколад для прикраси торта

Коли торт з печива просочиться, потрібно перевернути миску на широке плоске блюдо. Просто перевертаємо, і щоб не ушкодилася форма, акуратно допомагаємо відокремитися плівці.

Торт з печива і сметани

Усе! Залишилося посипати шоколадною стружкою і подавати до чаю.

Торт з печива

Як згадувалося, в торт з печива без випічки для смаку можна додавати будь-які інгредієнти. Дуже смачно виходить з волоськими горіхами або арахісом, з родзинками або свіжими ягодами. Сметану з цукром можна теж замінити на згущене молоко або йогурт. Експериментуйте. У будь-якому випадку буде дуже смачно!

Смачного.

За рецепт і фото дякуємо Ірину Усович