Навряд чи в сім’ї є хтось, хто міг би відмовити собі в задоволенні поласувати шматочком домашнього торта. Домашня випічка, звичайно, не зрівняється з магазинної продукцією, та ось тільки виділити час на покупку необхідних продуктів і саме приготування у сучасних жінок виходить далеко не завжди. Саме тому близькі отримують на солодке не шматочок домашньої випічки, а сумнівний за якістю десерт зі штучними добавками і консервантами. Пропонуємо вам познайомитися з одним з найпростіших рецептів торта без випічки. У торт з печива без випічки потрібні найдоступніші продукти, мінімум часу на його приготування, зате близькі будуть в захваті.
Торт з печива без випічки
Для того щоб приготувати смачний торт без випічки, візьміть дрібне печиво типу крекер (рибки або геометричні фігурки) і сметану, подсластите і прикрасьте шоколадом. Детальніше в нашому покроковому фото рецепті.
торт без випічки покроковий фото рецепт
Складові:
- 500 гр. будь-якого печива (я зупинила свій вибір на крекерах з маком);
- 0,5 л сметани (можна взяти будь-яку, але ми взяли пожирнее);
- стакан цукру (але це для наших крекерів, а вони майже прісні, взагалі можна і менше, якщо печиво саме по собі солодке);
- форма для випічки або глибока миска;
- харчова плівка;
- шоколад (ціла плитка або невеликий її шматочок);
- за бажанням можна додати горіхи, родзинки і т.д.
Процес приготування:
Миску або форму потрібно ретельно вистелити харчовою плівкою. Це дуже важливий момент, адже саме від цього буде залежати форма майбутнього шедевра. Після висипаємо в форму печиво.
Додаємо сметану, цукор. На цьому рецепті можна додати горішки або родзинки, якщо ви вирішили їх використовувати.
Ретельно все вимішуємо.
Можна спочатку перемішати інгредієнти і тільки потім викласти їх в миску. Але ми ж економимо час, тому зайві рухи не робимо. Перемішувати масу з печива і сметани можна як ложкою, так і руками (так печиво не зламається і плівка не пошкодиться).
Ми залишаємо основу швидкого торта просочуватися, затягнувши миску плівкою. Оптимальний час просочення 6-8 годин, тому потрібно зробити все приготування або ввечері, перед сном або рано вранці, перед тим, як втекти на роботу.
Шоколад для прикраси торта слід натерти на тертці.
Коли торт з печива просочиться, потрібно перевернути миску на широке плоске блюдо. Просто перевертаємо, і щоб не ушкодилася форма, акуратно допомагаємо відокремитися плівці.
Усе! Залишилося посипати шоколадною стружкою і подавати до чаю.
Як згадувалося, в торт з печива без випічки для смаку можна додавати будь-які інгредієнти. Дуже смачно виходить з волоськими горіхами або арахісом, з родзинками або свіжими ягодами. Сметану з цукром можна теж замінити на згущене молоко або йогурт. Експериментуйте. У будь-якому випадку буде дуже смачно!
Смачного.
За рецепт і фото дякуємо Ірину Усович