Останнім часом серед любителів солодкого велику популярність завоював трайфл. Це смачний і незвичайний десерт в склянці, ще його називають міні-тортиком. І дійсно, до складу десерту входить бісквіт, крем і ягідна прошарок, все як у справжньому торті! Всі компоненти викладаються шарами, виглядає це красиво і апетитно. Різновидів трайфл дуже багато, та й приготувати їх можна на будь-який смак і фантазію. Як і повноцінний торт, трайфл досить калорійний десерт, але ж перед ним так важко встояти! Зовсім відмовлятися від смачних радостей не варто, трайфл рецепт якого представлений сьогодні можна зробити більш легким і навіть дієтичним.
Трайфл рецепт покроково з фото
Пропоную свій варіант трайфл з повітряним бісквітом і легким сирним кремом. Це дуже смачно і не так сильно шкодить фігурі. Давайте ж скоріше приступимо!
як приготувати десерт Трайфл з повітряним бісквітом і легким сирним кремом
Складові:
Для крему:
- 200 г м’якого сиру,
- 100 г сирного сиру,
- 2 ст. ложки цукрової пудри
Для бісквіта:
- 2 яйця,
- 3 ст. ложки сметани,
- 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю,
- 1 ст. ложка какао,
- 1 ст. ложка цукрової пудри,
- 0,5 ч. Ложки розпушувача,
Для ягідної прошарку:
- заморожена червона смородина в цукрі
Процес приготування:
Акуратно відділяємо білки від жовтків і починаємо збивати їх за допомогою блендера або міксера до стійких піків.
Важливо дотримуватися правила: холодні яйця, чиста, бажано скляний посуд, тоді білки зіб’ються ідеально!
Окремо в мисці змішуємо один жовток (другий нам не знадобиться), сметану, розпушувач, какао, цукрову пудру і кукурудзяний крохмаль.
Щоб маса вийшла однорідною, також скористаємося віночком блендера або міксера.
Саме час з’єднати збиті білки з бісквітної масою.
Робимо це дуже акуратно, за допомогою лопатки, щоб маса не осіла.
Переливаємо тісто в силіконову форму, нічим не змащену, і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Готовий бісквіт виходить дуже ніжним і повітряним, його потрібно акуратно нарізати на маленькі шматочки.
Для приготування крему візьмемо холодний сирний сир і м’який сирок, додамо цукрову пудру.
З’єднаємо всі компоненти крему за допомогою віночка блендера або міксера. Крем виходить легкий, з насиченим сирним смаком.
Для ягідної прошарку я беру що-небудь з заготовок. На цей раз захотілося кисленькою червоної смородини, замороженої з цукром. А взагалі можна використовувати будь-які ягоди і фрукти, хоч свіжі, хоч заморожені. Також підійдуть всілякі варення, желе і т.д.
Всі компоненти готові, пора збирати десерт! У красивих скляних стаканах викладаємо шарами крем, бісквіт, ягідну прошарок, потім ще раз повторюємо шари спочатку. Завершальним шаром зробимо крем. Зверху десерт можна прикрасити за смаком, у мене це ягідка і шоколадна печеньки.
Трайфл готові, але хоча б півгодини їм треба постояти в холодильнику, щоб шари добре просочилися і десерт охолов. Найскладніше – це витримати відведений час, зате потім можна заслужено насолоджуватися своєю порцією смакоти! Смачного!