Трайфл рецепт

Останнім часом серед любителів солодкого велику популярність завоював трайфл. Це смачний і незвичайний десерт в склянці, ще його називають міні-тортиком. І дійсно, до складу десерту входить бісквіт, крем і ягідна прошарок, все як у справжньому торті! Всі компоненти викладаються шарами, виглядає це красиво і апетитно. Різновидів трайфл дуже багато, та й приготувати їх можна на будь-який смак і фантазію. Як і повноцінний торт, трайфл досить калорійний десерт, але ж перед ним так важко встояти! Зовсім відмовлятися від смачних радостей не варто, трайфл рецепт якого представлений сьогодні можна зробити більш легким і навіть дієтичним.

Трайфл рецепт покроково з фото

Трайфл

Пропоную свій варіант трайфл з повітряним бісквітом і легким сирним кремом. Це дуже смачно і не так сильно шкодить фігурі. Давайте ж скоріше приступимо!

як приготувати десерт Трайфл з повітряним бісквітом і легким сирним кремом

Складові:

Для крему:

  • 200 г м’якого сиру,
  • 100 г сирного сиру,
  • 2 ст. ложки цукрової пудри

Для бісквіта:

  • 2 яйця,
  • 3 ст. ложки сметани,
  • 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю,
  • 1 ст. ложка какао,
  • 1 ст. ложка цукрової пудри,
  • 0,5 ч. Ложки розпушувача,

Для ягідної прошарку:

  • заморожена червона смородина в цукрі

Процес приготування:

Акуратно відділяємо білки від жовтків і починаємо збивати їх за допомогою блендера або міксера до стійких піків.

Збити білки і жовтки

Важливо дотримуватися правила: холодні яйця, чиста, бажано скляний посуд, тоді білки зіб’ються ідеально!

десерт трайфл

Окремо в мисці змішуємо один жовток (другий нам не знадобиться), сметану, розпушувач, какао, цукрову пудру і кукурудзяний крохмаль.

Жовток какао крохмаль цукрова пудра

Щоб маса вийшла однорідною, також скористаємося віночком блендера або міксера.

Збита маса в блендері

Саме час з’єднати збиті білки з бісквітної масою.

Збиті білки з бісквітної масою

Робимо це дуже акуратно, за допомогою лопатки, щоб маса не осіла.

бісквітна маса

Переливаємо тісто в силіконову форму, нічим не змащену, і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Готовий бісквіт виходить дуже ніжним і повітряним, його потрібно акуратно нарізати на маленькі шматочки.

Тісто в силіконової формі

Для приготування крему візьмемо холодний сирний сир і м’який сирок, додамо цукрову пудру.

Сирний сир цукрова пудра

З’єднаємо всі компоненти крему за допомогою віночка блендера або міксера. Крем виходить легкий, з насиченим сирним смаком.

сирний крем

Для ягідної прошарку я беру що-небудь з заготовок. На цей раз захотілося кисленькою червоної смородини, замороженої з цукром. А взагалі можна використовувати будь-які ягоди і фрукти, хоч свіжі, хоч заморожені. Також підійдуть всілякі варення, желе і т.д.

ягідна прошарок

Всі компоненти готові, пора збирати десерт! У красивих скляних стаканах викладаємо шарами крем, бісквіт, ягідну прошарок, потім ще раз повторюємо шари спочатку. Завершальним шаром зробимо крем. Зверху десерт можна прикрасити за смаком, у мене це ягідка і шоколадна печеньки.

Трайфл рецепт

Трайфл готові, але хоча б півгодини їм треба постояти в холодильнику, щоб шари добре просочилися і десерт охолов. Найскладніше – це витримати відведений час, зате потім можна заслужено насолоджуватися своєю порцією смакоти! Смачного!