Дивно, але на цей ледачий торт Наполеон не знадобиться замішування тіста та випікання коржів, цей етап замінить покупка листкового печива Вушка. Економія часу обрадує працюють господинь і початківців кулінарів. Наполеон з печива Вушка просочується заварним кремом, настоюється в холодильнику, і десерт повністю готовий до вживання! Смачно, просто, без клопоту!
Лінивий Наполеон з печива вушка
як приготувати Наполеон з печива вушка рецепт
Складові:
- листкове печиво Вушка – 500 г,
- молоко – 0.5 л,
- 2 яйця,
- цукор – 100 г,
- борошно – 2 ст. л.,
- ванілін,
- масло вершкове – 200 г.
Процес приготування:
Спочатку вариться крем.
У невеликій каструлі змішуються півлітра молока, 2 яйця, щіпка ваніліну, 100 г цукру і 2 столові ложки борошна.
Суміш вариться до загустіння на тихому вогні.
Трохи остуджують, за бажанням додається пачка м’якого вершкового масла, хоча крем буде ніжним і смачним без додаткових калорій. Перемішується до однорідної консистенції.
Плоска тарілка змащується невеликою кількістю заварного крему.
Печиво Вушка умочують в крем, викладаються шарами на блюдо.
3-4 печива подрібнюються, цієї крихтою посипається верх і боки торта.
Лінивий Наполеон ставиться на кілька годин в холодильник, щоб торт добре просочився.
Потім розрізається на порційні шматки і подається ласунам до чаю або кави.
Як приготувати ледачий Наполеон без випічки розповіла Марина Олександрівна, рецепт і фото автора.