Жоден святковий стіл не буде по-справжньому святковим, якщо на ньому буде відсутня смачний десерт. І неважливо, що це буде – шикарний торт з магазину або приготований пиріг своїми руками. Але, давно вже минули ті часи, коли ми бігли в кондитерські відділи за десертами в красивих упаковках. Дійсно, навіщо, коли можна приготувати його самостійно? І сьогодні ми зробимо чудовий бісквітний торт з фруктами. І повірте, домашня випічка виходить анітрохи не гірша за ту, що вабить нас з прилавків магазинів.
Звичайно, коли кулінарного навички ще немає, братися за таку роботу страшнувато, але не в нашому випадку. Запропонований рецепт приготування фруктового торта докладно розповість і покаже весь шлях від початку до кінця. Приготуйте продукти та уважно прочитайте цю фото інструкцію.
Бісквітний торт з фруктами
Апельсиновий бісквіт з фруктами і шоколадною глазур’ю з какао цілком може стати родзинкою будь-якого святкового столу. Торт виходить ароматним, смачним і дуже красивим. До того ж процес приготування нескладний і недовгий. Ви зможете впоратися буквально за годину, а це дуже цінно, коли потрібно приготувати ще багато страв на торжество.
покроковий фото рецепт приготування фруктового торта в домашніх умовах
Складові:
Основа для бісквіта:
- яйця (великі) – 4 шт.,
- цедра апельсина – 1 шт.,
- рослинне масло – змазати форму,
- борошно пшеничне 4-5 ст. ложок (з гіркою),
- цукор – 2/3 склянки.
Сметанний крем:
- пудра цукрова – 3 ст. ложки,
- сметана 20-30% жирності – 200 грам.
Шоколадна глазур з какао-порошку:
- молоко 3,2% жирності – ¼ склянки,
- вершкове масло (якісне) – 25 грам,
- цукор (або пудра) 2-3 ст. ложки,
- какао (порошок) – 3 ст. ложки.
прикраса:
- м’якоть апельсина – ½ шт.,
- банан – ½ шт.
Процес приготування:
Для приготування бісквіта вам будуть потрібні яйця і цукор. Перекладіть ці інгредієнти в миску і візьміть міксер. Потрібно добре збити масу, щоб вона вийшла пишною. Від цього залежить, чи підніметься бісквіт чи ні.
Коли маса для бісквіта стане пишною і побіліє, вимкніть міксер. Апельсин обдайте окропом і натріть шкірку на тертці. Цедру перекладіть в миску з яєчною масою.
Засинайте борошно поступово, вимішуючи тісто виделкою або вінчиком. Міксером краще не збивати, так як тісто може «опуститися». Або тоді використовувати замість віночків спеціальні гаки.
Тісто для апельсинового бісквіта готове. Візьміть форму і змастіть її будь-яким маслом.
Тісто для бісквітного торта перелийте в форму і переставте її в розігріту духовку. Випікати бісквіт потрібно приблизно 30-40 хвилин при температурі 180-190 градусів. Готовність перевіряється дерев’яною паличкою, якщо шпажка суха, значить бісквітний пиріг готовий.
Готовий апельсиновий бісквіт остудіть, і розріжте на кілька коржів.
Сметану збийте з пудрою і змастіть кремом перший корж. Зверху покладіть другий корж торта.
Порада:
При бажанні можна зробити торт з фруктовою прошарком всередині. Тоді на цьому етапі потрібно укласти поверх сметанним кремом тонкі пластинки будь-яких фруктів (бананів, ківі, полуниці).
Тепер потрібно приготувати глазур з какао. Налийте молоко в чашку і покладіть туди ж вершкове масло. Додайте цукор. Розтопити масло будь-яким способом, як раз і молоко підігріється. Перемішайте, щоб компоненти з’єдналися.
Засипте какао і заважайте, поки маса не стане однорідною. Якщо вона вийшла занадто густа, то долийте ложку молока і знову перемішайте.
Шоколадна глазур з какао-порошку готова.
Полийте глазур’ю на торт і дайте їй застигнути. Можна для цього прибрати бісквіт з шоколадом охолодитися в холодильник на кілька годин. Прикрашати його краще перед самою подачею, щоб з фруктів не витік сік, і вони не стали млявими.
Апельсин очистити, нарізати шматочками і викладіть на торт.
Банан також очистіть від шкірки і наріжте кружальцями. Покладіть їх на другу половину торта.
Домашній торт з фруктами і шоколадною глазур’ю готовий!
Автор рецепта і фото: Хоновец Євгена