Тушкована капуста з помідором і морквою

Осінь в нашій широті – це час похолодання. На жаль, з похолоданням приходить і ГРЗ.

З дитинства я запам’ятала, що коли хворіла, дідусь готував тушковану капусту, і я наминали її із задоволенням. В цьому році з настанням холоду я також не втрималася від застуди. І на свій подив, 3 дня готувала одну тільки тушковану капусту, так сильно мені хотілося тільки її. Виявляється, в капусті міститься, крім безлічі мікроелементів і мінералів, вітамін С – один з важливих чинників зміцнення імунітету. У 100 г капусти міститься 50 мг вітаміну С! До того ж це низькокалорійний продукт.

Тушкована капуста з помідорами і морквою

Отже, пропоную вашій увазі рецепт краси і здоров’я.

Нам знадобиться:

  • 1/4 великої головки білокачанної капусти
  • 1 середня морква
  • 4 середніх помідора (можна замінити томатною пастою)
  • рафінована соняшникова олія
  • дрібка солі
  • 1/2 ч.л. куркуми
  • 1/2 ч.л. меленої паприки
  • 1/4 ч.л. коріандру

Як згасити капусту з помідорами

Ставимо на вогонь глибоку велику сковорідку (або казан), нехай прогріється. В цей час шаткуємо капусту.

На розігріту сковорідку наливаємо трішки олії. Висипаємо капусту. Накриваємо кришкою і робимо середній вогонь.

Моркву натираємо на тертці і висипаємо зверху на капусту. Солимо. Накриваємо кришкою.

Нарізаємо дрібно (або середньо, хто як любить) помідори, висипаємо в сковорідку. Перемішуємо.

Додаємо спеції: золоту куркуму, мелену червону паприку, ароматний коріандр. Тушкуємо все на маленькому вогні під кришкою, періодично помішуючи дерев’яною ложечкою або лопаткою (особливо, якщо у вас тефлоновая сковорода).

Готовність визначати на смак, так як хтось любить, щоб капуста ще трохи хрумтіла, а хтось повністю м’яку.

Тушкована капуста

Подавати з мелкопорубленной свіжою зеленню (мені найбільше подобається з петрушкою).

Смачного!