Осінь в нашій широті – це час похолодання. На жаль, з похолоданням приходить і ГРЗ.
З дитинства я запам’ятала, що коли хворіла, дідусь готував тушковану капусту, і я наминали її із задоволенням. В цьому році з настанням холоду я також не втрималася від застуди. І на свій подив, 3 дня готувала одну тільки тушковану капусту, так сильно мені хотілося тільки її. Виявляється, в капусті міститься, крім безлічі мікроелементів і мінералів, вітамін С – один з важливих чинників зміцнення імунітету. У 100 г капусти міститься 50 мг вітаміну С! До того ж це низькокалорійний продукт.
Отже, пропоную вашій увазі рецепт краси і здоров’я.
Нам знадобиться:
- 1/4 великої головки білокачанної капусти
- 1 середня морква
- 4 середніх помідора (можна замінити томатною пастою)
- рафінована соняшникова олія
- дрібка солі
- 1/2 ч.л. куркуми
- 1/2 ч.л. меленої паприки
- 1/4 ч.л. коріандру
Як згасити капусту з помідорами
Ставимо на вогонь глибоку велику сковорідку (або казан), нехай прогріється. В цей час шаткуємо капусту.
На розігріту сковорідку наливаємо трішки олії. Висипаємо капусту. Накриваємо кришкою і робимо середній вогонь.
Моркву натираємо на тертці і висипаємо зверху на капусту. Солимо. Накриваємо кришкою.
Нарізаємо дрібно (або середньо, хто як любить) помідори, висипаємо в сковорідку. Перемішуємо.
Додаємо спеції: золоту куркуму, мелену червону паприку, ароматний коріандр. Тушкуємо все на маленькому вогні під кришкою, періодично помішуючи дерев’яною ложечкою або лопаткою (особливо, якщо у вас тефлоновая сковорода).
Готовність визначати на смак, так як хтось любить, щоб капуста ще трохи хрумтіла, а хтось повністю м’яку.
Подавати з мелкопорубленной свіжою зеленню (мені найбільше подобається з петрушкою).
Смачного!