Здавалося б, що незвичайного може бути в такому блюді, як тушкована капуста? Ще з дитячого садка все пам’ятають тушковану капусту з томатною пастою, яка так часто була в меню. А пиріжки з капустою? Теж родом з дитинства. Смачно, але, може бути, блюдо трохи приїлося, особливо, коли роками один рецепт?
Чому б не урізноманітнити звичний смак чимось новим? Ми вже ділилися рецептом тушкованої капусти з помідором і морквою (родзинка в спеціях), капустою з гарбузом і імбиром (прекрасний зимовий варіант), і навіть спекли піцу з тушкованою капустою і грибами! На цьому зовсім не хочеться зупинятися, сьогодні вашій увазі, новий рецепт приготування цього овоча: ми вирішили загасити не свіжу капусту, а квашену, плюс додати солоний огірочок, квасоля і спеції – вийшло дуже смачне, але дуже незвичайне блюдо. Радимо спробувати!
Складові:
- 2 цибулі
- 300 г квашеної капусти
- 5 ст. л. рослинного масла
- 1 солоний огірок
- кілька гілочок кропу і петрушки
- 1 банка консервованої (або відвареної) квасолі
- ½ ч. Л. меленої куркуми
- сіль і суміш перців за смаком
- щіпка меленої паприки
Як приготувати тушковану капусту з солоним огірком і квасолею:
Очистила і нарізала цибулю. Мені подобається, коли в капусті багато цибулі, тому я взяла 2 великі цибулини.
У сковороду влила олію і виклала лук. Обсмажила приблизно хвилин 7 на маленькому вогні.
Потім виклала до цибулі квашену капусту.
Перемішала, накрила кришкою і залишила на 10 хвилин. За цей час капуста стає досить м’якою.
Солоний огірочок нарізала кубиками.
Кинула до капусти.
Нарізала зелень і відправила до овочів.
Потім виклала квасоля. У мене була відварна.
Додала спеції – паприку, куркуму і суміш перців. І сіль – тут її потрібно зовсім трохи, адже капуста і огірок уже солоні. Або зовсім не знадобиться.
Все добре перемішала, накрила кришкою і залишила ще на 5 хвилин, щоб овочі просочилися спеціями.
Ось і готова смачна тушкована капуста з солоним огірочком і квасолею.
Смачного!