Те, що білокачанна капуста дивовижно поєднується з рисом, всім відомо на прикладі голубців. Саме тому в чудовому смаку іншого домашнього страви на основі цих двох інгредієнтів ніхто вже не засумнівається. Готувати тушковану капусту з рисом не дуже складно, необхідні для цього продукти – доступні і недорогі, а тому страва цілком заслуговує на те, щоб внести його в свій повсякденний раціон і їсти якомога частіше.
Тушкована капуста з рисом і овочами
Інгредієнти для приготування тушкованої капусти з рисом
Складові:
- білокачанна капуста – 400 грам,
- томатна паста – 40 грам,
- круглозерністий рис – 200 грам,
- велика цибулина – 1 шт.,
- дрібна морква – 5-6 шт. (Можна замінити 1 великої морквою),
- кипляча вода – 2,5 склянки,
- копчена ковбаса типу «Сервелат» – 100 грам,
- рослинне масло – 3-4 столові ложки,
- мелений чорний перець, сіль – за смаком,
- зелена цибуля – для подачі.
Процес приготування:
Очищені овочі спочатку промити під проточною водою, а потім моркву нарізати кружечками, а цибулю дрібно порубати ножем.
Додати в сковороду трохи рослинного масла і спасерувати подрібнені овочі.
Капусту тонко нашаткувати, і в глибокому сотейнику з’єднати з морквою і цибулею.
Влити до овочів ще трохи рослинного масла і обсмажувати на середньому вогні близько 7 хвилин. За цей час вони пустять сік і досить помітно зменшаться в обсязі. Рис промити, обсушити і разом з томатною пастою і спеціями закласти до обсмажують овочам.
Влити в сотейник 2,5 склянки окропу, вогонь зменшити до мінімуму і тушкувати капусту з рисом до готовності, тобто близько 30 хвилин. У самому кінці приготування додати дрібно нарізану копчену ковбасу, все старанно перемішати і, вимкнувши вогонь, залишити блюдо настоюватися.
Примітка: якщо не додавати до капусти копчену ковбасу, то блюдо вийде пісним.
Подавати тушковану капусту з рисом краще гарячої, при бажанні присипавши свіжою зеленню.