Тушкована капуста з рисом і овочами

Те, що білокачанна капуста дивовижно поєднується з рисом, всім відомо на прикладі голубців. Саме тому в чудовому смаку іншого домашнього страви на основі цих двох інгредієнтів ніхто вже не засумнівається. Готувати тушковану капусту з рисом не дуже складно, необхідні для цього продукти – доступні і недорогі, а тому страва цілком заслуговує на те, щоб внести його в свій повсякденний раціон і їсти якомога частіше.

Тушкована капуста з рисом і овочами

Тушкована капуста з рисом

Інгредієнти для приготування тушкованої капусти з рисом

Капуста рис овочі інгредієнти

Складові:

  • білокачанна капуста – 400 грам,
  • томатна паста – 40 грам,
  • круглозерністий рис – 200 грам,
  • велика цибулина – 1 шт.,
  • дрібна морква – 5-6 шт. (Можна замінити 1 великої морквою),
  • кипляча вода – 2,5 склянки,
  • копчена ковбаса типу «Сервелат» – 100 грам,
  • рослинне масло – 3-4 столові ложки,
  • мелений чорний перець, сіль – за смаком,
  • зелена цибуля – для подачі.

Процес приготування:

Очищені овочі спочатку промити під проточною водою, а потім моркву нарізати кружечками, а цибулю дрібно порубати ножем.

Морква цибуля для тушкованої капусти

Додати в сковороду трохи рослинного масла і спасерувати подрібнені овочі.

Тушкована капуста з овочами

Капусту тонко нашаткувати, і в глибокому сотейнику з’єднати з морквою і цибулею.

Капуста з морквою і цибулею

Влити до овочів ще трохи рослинного масла і обсмажувати на середньому вогні близько 7 хвилин. За цей час вони пустять сік і досить помітно зменшаться в обсязі. Рис промити, обсушити і разом з томатною пастою і спеціями закласти до обсмажують овочам.

Томатна паста рис в маслі

Влити в сотейник 2,5 склянки окропу, вогонь зменшити до мінімуму і тушкувати капусту з рисом до готовності, тобто близько 30 хвилин. У самому кінці приготування додати дрібно нарізану копчену ковбасу, все старанно перемішати і, вимкнувши вогонь, залишити блюдо настоюватися.

Гасити капусту з рисом і ковбасою

Примітка: якщо не додавати до капусти копчену ковбасу, то блюдо вийде пісним.

Подавати тушковану капусту з рисом краще гарячої, при бажанні присипавши свіжою зеленню.

Тушкована капуста з рисом рецепт