Тушкована курка з капустою готується в мультиварці з морквою і болгарським перцем. Овочі та м’ясо гасяться з томатним соусом без картоплі, що дозволить включити блюдо в похудательной дієту.
Складові:
- Курка або домашній курча – 1 кг;
- Капуста – 1 маленький качан (у мене було чверть вилка великого);
- Морква – 3 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 4 шт .;
- Перець болгарський (заморожений / свіжий) – 300 гр. / 1-2 шт .;
- Зелень (кріп, петрушка) – по 1 пучку;
- Кетчуп – 6 ст. л .;
- Помідор свіжий – 1 шт. (Для оздоблення);
- Олія – 30 мл .;
- Сіль, перець чорний – за смаком;
- Лавровий лист – 3 шт .;
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
М’ясо курки або курчати ретельно миємо, ріжемо на порційні шматочки (я ще зняла шкіру з тушки). Солимо, перчимо до смаку і даємо трохи просочитися.
У форму мультиварки додаємо рослинне масло, додаємо нарізану цибулю, моркву, болгарський перець і нашатковану капусту – солимо, перчимо до смаку.
У мене вийшло капусти майже повна форма.
Встановимо чашу в мультиварку, виставляємо режим «плов» і даємо овочам трохи обмякнуть – хвилин 30.
Відкриваємо мультиварку, додаємо кетчуп, добре перемішуємо.
Зверху на капусту викладаємо шматочки курки, утапливаем в соусі,
посипаємо трохи зеленню, додаємо лавровий лист, потім встановлюємо режим «плов» ще раз (спочатку) і тушкуємо курочку до повного приготування.
Домашня курочка готується трохи довше, ніж тушка з магазину. Тому, якщо ви готуєте магазинного курчати – часу потрібно буде всього 30-40 хвилин, так як капуста вже доведена майже до готовності. Домашнього курчати можна потримати в мультиварці 1 годину. Він не розвалиться, а шматочки залишаться в колишньому вигляді цілими.
Хвилин за 5 до готовності наріжемо зелень і додамо до капусти.
Накриваємо кришкою і чекаємо сигналу про готовність.
Подавати тушковану курку з капустою будемо порційно, прикрасивши страву свіжими помідорами.
За бажанням можна ще додати свіжої зелені, а також можна відкрити баночку домашньої консервації.
Приємного вам апетиту!
Покроковий фото рецепт представлений для мультиварки Панасонік (потужність 670 Вт, об’єм чаші 5 л.)
У пісні дні можна приготувати тушковану капусту з томатною пастою без м’яса: