Веганські тортик із сухофруктів і вишні
Наближається знаменна дата? Думаєте святкувати Новий рік, День Народження, підвищення на роботі або просто чекаєте в гості друзів? Більшість свят асоціюються з подарунками, привітаннями та смачним святковим обідом і якщо з першими двома пунктами труднощів не повинно виникнути, то зі святковим обідом, який зможе сподобатися не тільки веганам, а й гостям, що живиться традиційною їжею – може виникнути проблема. Особливо, якщо все з нетерпінням чекають святковий десерт!
Веганські торт із сухофруктів – це чудовий рецепт, який не зможе залишити байдужим жодного гостя вашого будинку. Готується такий тортик дуже легко, особливо якщо сухофрукти замочити заздалегідь за 24 години до приготування. Отже, щоб приготувати тортик нам знадобиться:
- 1/2 чашки свіжої або замороженої вишні чи черешні без кісточок (1 чашка – 200 мл.)
- 1/4 чашки фініків, нарізаних на дрібні шматочки
- 3 чашки суміші сухофруктів, наприклад, родзинки, курага, чорнослив, інжир, сушена журавлина і т. Д.
- 1/2 апельсинового лікеру або лимонного або мигдального. Якщо ви не хочете використовувати в рецепті алкоголь, тоді замініть лікер на 1/2 чашки апельсинового соку
- 1/2 чашки безмолочного маргарину або оливкової олії без яскраво вираженого смаку
- 1 чашка або 200 гр. коричневого цукру
- 1 чашка води
- 1 ч. Л. соди
- борошно (приблизно, 2 склянки)
- 1/2 ч. Л. солі
- 1 ч. Л. какао-порошку
- 2 ч. Л. пекарського порошку
- 1/2 ч. Л меленої кориці
- 1/2 ч. Л. меленої гвоздики
- 1/4 чашки цедри лимона або апельсина або суміш
Як приготувати веганські торт
При покупці сухофруктів, зверніть увагу на їх колір і щільність. Фрукти, висушені природним шляхом, мають щільну структуру, часто інжир, чорнослив і курага дуже тверді. Також сухофрукти не повинні мати яскравого, насиченого кольору, що буде показником відсутності барвників та іншої хімії. Сушені сухофрукти необхідно нарізати на дрібні шматочки і залити на 24 години лікером, таким чином фрукти просочаться цитрусовим ароматом і стануть м’якими. Якщо ви не хочете використовувати лікер, тоді замочіть на 4-5 годин у питній воді (до повного розм’якшення), а потім залийте апельсиновим соком ще на 1 або 2 години. Не забувайте постійно помішувати, щоб фрукти рівномірно насичувалися соком.
Фініки нарізати на невеликі шматочки.
Вишню або черешню розморозити і видалити кісточки.
Підготувати сухофрукти, видаливши з них кісточки, якщо такі є і замочити в лікері або апельсиновому соку.
Перекладіть просочені фрукти, а також масло, цукор, воду, пекарський порошок і соду у велику кастрюльку.Поставіть на слабкий вогонь і довести до кипіння. Варити 5-7 хв. постійно помішуючи. Зняти з вогню і дати охолонути.
Розігріти духовку до 180 С.
Змішати всі сухі інгредієнти для торта в окремому посуді.
Поступово додати просочені сухофрукти і ретельно перемішати. Додати цедру і знову перемішати.
Змішувати до однорідної маси. Потім викласти тісто на пергаментний папір і відправити запікатися в духовку до готовності.
Веганські торт готовий. Смачного!
Як би кумедно це не звучало, але торт із сухофруктів прекрасно поєднується з компотом з сухих фруктів, а також трав’яним чаєм (ромашка, глід, шипшина, липа і т.д.). Можна подати з гарячим цукром або какао.