Унаш – туркменський суп з квасолею і локшиною



Суп з квасолею і локшиною – це густе, наваристий і смачне гаряче блюдо. До того ж, це відмінний рецепт для тих, хто хоче урізноманітнити свій раціон.

Взагалі, спочатку рецепт цей я зустріла в туркменській кухні – це був суп під назвою унаш. Але так як в оригіналі рецепта є, крім локшини і квасолі, ще й кисле молоко і баранина, то довелося блюдо адаптувати. І знаєте, вегетаріанський варіант унаш вийшов дуже смачним!

Складові:

  • Квасоля – півсклянки;
  • Локшина – 100 г;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Цвітна капуста і брокколі (за бажанням) – кілька суцвіть;
  • Стручкова квасоля – 50 г;
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л .;
  • Зелень – за смаком;
  • Маслини (за бажанням) – 5-7 шт. ;
  • Сіль за смаком;
  • Бульйон (або окріп) – 1 л;
  • Перець чилі – кілька шматочків;
  • Мелені спеції: куркума, перець, паприка, коріандр – по щіпці;
  • Лавровий лист – 1 шт.

Супи з бобовими завжди виходять смачними: бульйон густий, наваристий і ароматний, а якщо додати ще трохи овочів і спецій, то вам, 100%, буде гарантовано смачне першу страву. Наприклад: грибний суп з квасолею і сухариками або ось такий варіант теж з квасолі з квашеною капустою, інгредієнти якого дуже виручають в зимовий час, коли свіжі овочі в малому розмаїтті. Ну а тим, хто любить гаряче з макаронними виробами, хочеться запропонувати ще варіант вегетаріанського лагмана з локшиною.

Як приготувати суп з квасолею і локшиною:

Квасоля промила і замочила на 8 годин.

Потім відварити її до повної готовності.

Цибулю і моркву очистила, нарізала.

Виклала цибулю і моркву в казан, і обсмажити на рослинному маслі.

Близько 3-5 хв.

Потім кинула стручкову квасолю (у мене вона була в замороженому вигляді).

Слідом – кілька шматочків перцю чилі, суцвіття цвітної капусти та брокколі. Залишила хвилин на 10.

В окремій каструлі відварити локшину до готовності.

У мене була кольорова локшина.

Овочі обсмажити.

Виклала зварену квасолю.

Кинула все спеції і лавровий лист.

Залила окропом.

Потім кинула маслини, зелень, сіль. Виклала локшину.

Довела до кипіння і вимкнула вогонь.

Ось і все, смачний, ситний суп з квасолею і локшиною готовий!

Смачного!