У сезон овочів і зелені хочеться придумувати все нові і нові поєднання інгредієнтів для приготування свіжих салатів. Такі салати – просто джерело вітамінів і мікроелементів. А ось салатні заправки – взагалі простір для фантазії. Додавання бальзамічного оцту і французької гірчиці в простий салат з редису та огірків пожвавить його смак, додасть пікантність, а на зубах будуть приємно похрускує гірчичні зернятка. Редис, огірок і листовий салат в тандемі з оригінальною заправкою підійдуть як доповнення до основної страви, так і для легкого перекусу.
Зелений салат, редис і огірок з заправкою
Для овочевого салату знадобляться
Складові:
- Листя салату,
- 6-8 редисок,
- 1 свіжий огірок,
- пучок кропу,
- 1 ст. л. бальзамічного оцту,
- 1 ч. Л. французької гірчиці,
- 1 ст. л. масла рослинного
Процес приготування:
Підготувати необхідні овочі та зелень. Промити проточною водою огірок, редис, листовий салат і кріп. Обсушити кухонним паперовим рушником.
Салатні листя порвати руками, ніж для цих цілей краще не використовувати, інакше листя потемніють в місцях надрізів і будуть гірчити, що погіршить смак салату.
Кріп можна подрібнити ножем. Свіжий огірок нарізати скибочками. Редис – кружечками.
Для салатної заправки з’єднати олію, оцет бальзамічний і французьку гірчицю.
Заправку перемішати і полити салат.
Змішати всі компоненти, щоб заправка рівномірно розподілилася.
Подавати цей свіжий салат з редису та огірків потрібно відразу ж. Для прикраси можна вирізати красиві лілії з редисок, а самі овочі викласти на блюдо на листочки зеленого салату.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!