Вівсяний квас на смак нічим не відрізняється від звичайного хлібного квасу. Має пікантний, трохи солодкуватий смак. Квас не тільки смачний, але і володіє масою корисних властивостей. Очищає організм від шлаків, нормалізує обмінні процеси в організмі, допомагаючи залишатися нам стрункими і красивими. Знижує рівень цукру і холестерину. Зміцнює імунітет, допомагає при безсонні.
Протипоказаний квас з вівсяних пластівців людям з виразковою хворобою, при гастриті, при захворюванні нирок.
Вівсяний квас рецепт з фото
як приготувати домашній квас з вівсяних пластівців
Складові:
- пластівці вівсяні або овес – 1 ст .;
- вода – 3 л;
- цукор – 3ст.л .;
- родзинки – 50 г;
- лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Вівсяні пластівці або неочищений овес добре промийте, перекласти в банку.
Залийте вівсянку попередньо кип’яченою фільтрованої водою, температура води повинна бути 40-45ºС. Додайте цукор, перемішайте (для більшої користі квасу можна цукор замінити на мед).
Накрийте банку кришкою просунув в неї дірочки або, накривши марлею, поставте бродити в тепле, сонячне місце.
Процес бродіння займе близько 3-х днів влітку і 5 днів взимку (врахуйте, якщо ви використовуєте овес, то процес бродіння збільшиться). Для смаку в вівсяний квас додайте родзинки. Ізюм попередньо залийте окропом і дайте постояти п’ять хвилин.
Потім злийте воду і покладіть родзинки в квас, залиште його постояти ще на добу.
Вівсяний квас процідіть.
Потім додайте кілька часточок лимона, для надання більшої кислинки кілька часточок навіть відіжміть.
Квас перелийте в пляшки або глечик, перед подачею охолодіть в холодильнику.
Вівсяну закваску можна знову залити водою і поставити готуватися нову порцію вівсяного квасу.
Автор рецепта приготування вівсяного квасу: Lady