Рецепт горохового супу є в багатьох національних кухнях світу. Музична юшка – так називали суп з гороху наші предки. Найкраще готувати його з додаванням копченостей, це додасть супу неймовірний аромат і зробить його ще смачніше.
Правда, у цієї страви є невеликий мінус, деякі діти, та й дорослі теж, відмовляються його вживати, посилаючись на різні причини. Як варіант – подати його в новому для багатьох виконанні. Отже, сьогоднішній фото рецепт про те, як приготувати гороховий суп-пюре.
А щоб позбавити вас від небажаних «травних звуків» рекомендується замочити бобові в воді, не важливо, цілий сухий горох або лущений, на пару годинок. Потім добре промити і вже відправляти в каструлю з м’ясом. Про все по порядку.
Гороховий суп пюре
рецепт з м’ясом і копченостями
Складові:
- вода – 2,5 літра,
- м’ясо на кісточці (яловичина),
- горох (лущений колотий в нашому випадку) – 200 грам,
- сіль за смаком,
- лавровий лист – 2 штуки,
- картопля – 4 бульби,
- морква – 1 коренеплід середньої величини,
- цибуля ріпчаста – 1 головка (середньої величини),
- сало копчене або грудинка – 100 грам,
- спеції за смаком,
- сметана або жирні вершки – 2 ст. ложки,
- сухарики готові для подачі або 3 – 4 скибочки житнього хліба.
Процес приготування:
Почніть процес приготування першої страви з промивання гороху. Потрібно промити його в декількох водах, поки вона не стане світлою. Потім залити його теплою водою з додаванням щіпки харчової соди, залишити на 1 – 1,5 години. Потім знову промити.
У каструлю відправте м’ясо на кісточці, саме з такою кісточки вийде дуже смачний і наваристий бульйон. Залийте водою.
Додайте підготовлений горох, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Періодично знімайте піну, щоб бульйон вийшов прозорим. Після того, як вода закипить, зменшіть полум’я до середнього, додайте сіль за смаком і лавровий лист, варіть м’ясо до готовності, приблизно близько 1 години.
За цей час горох прекрасно розвариться.
Очистіть картопля, наріжте його великим кубиком і опустіть в киплячий бульйон, з якого заздалегідь вийміть м’ясо. Варіть картоплю 15 хвилин, нам потрібно, щоб всі інгредієнти ретельно проварилися.
У цей час потрібно очистити цибулю і моркву, нарізати дрібними кубиками копчене сало або грудинку.
Нарізаний бекон викладіть на розігріту сковорідку і обсмажуйте до золотистої скоринки на середньому вогні. Лук наріжте четвертинками, а моркву натріть на середній терці. Додайте овочі до вже підсмаженої салу. Гасіть все разом ще хвилин 5. Не потрібно додатково додавати масло або жир, досить буде витопився жиру з копченого сальця.
Овочеву заправку відправте в бульйон з картоплею та горохом. Проваріть всі інгредієнти ще 5 хвилин з момент закипання.
Зніміть каструльку з вогню. Озбройтеся занурювальним бледером або перелийте супец в стаціонарну чашу блендера. Подрібніть всі інгредієнти до однорідності. Додайте вершки або сметану і знову все перемішайте.
Розлийте гаряче горохове пюре в глибокі чашки і подайте з житніми сухариками, які можна приготувати самостійно. Для цього наріжте хліб дрібними кубиками і обсмажте в сковорідці з додаванням невеликої кількості масла до красивого рум’яного кольору.
Як бачите, приготувати гороховий суп пюре з копченим салом дуже просто!
При подачі його можна прикрасити свіжою зеленню. Повірте, від такої страви не відмовиться жодна дитина, дуже смачно! Смачного!