Якщо ви вирішили приготувати смачні смажені дріжджові пиріжки з м’ясом, не забудьте дотримати кілька важливих умов успішного результату вашої затії. По-перше, масло, в якому ви будете смажити пиріжки, має бути свіжим, а не вже використаним для подібного страви. Також перед тим, як закидати пиріжки в масло для смаження, упевніться, що воно досить розігрілося. В іншому випадку пиріжки перед тим, як обзавестися апетитною рум’яною скоринкою, вберуть в себе багато масла. Це негативно вплине як на смак продукту, так і на його якість.
Пиріжки з м’ясом дріжджові
Найкрасивіші пиріжки виходять смаженими у великій кількості масла, фритюрі. Сучасним господаркам не потрібно мати навіть фритюрницю, якщо у вашій мультиварці є програма «жарка». При традиційній смаженні пиріжків на плиті краще скористатися глибокої сковорідкою з високими бортиками або казаном.
Складові:
Для дріжджового тіста:
- 500 мл молока,
- 1 кг борошна,
- 1.5. ч. л. «Швидких» дріжджів,
- 2 ст. л. рослинного масла,
- 2 ст. л. цукру,
- 1,5 ч. Л. солі.
начинка:
- 1 кг котлетної свинини,
- 2 цибулини,
- сіль,
- перець за смаком.
Для смаження – рослинна олія.
Процес приготування:
Для початку займемося м’ясною начинкою для пиріжків. М’ясо промийте і відправте в каструлю з водою. Можна додати лавровий лист, сіль, спеції, овочі, зелень – як ви зазвичай варите бульйон. Варити м’ясо потрібно не менше 30 хвилин, до готовності. Готове м’ясо викладіть на тарілку і остудіть.
Поки вариться м’ясо для начинки, поставте дріжджову опару для пиріжкового тесту. Для цього потрібно злегка підігріти молоко, буквально до 36-37 градусів. В молоко додайте сухі дріжджі і цукор-пісок і трохи борошна, розмішайте. Нехай постоїть в теплому місці хвилин 30. Потім додайте решту борошна, сіль, рослинне масло. Замісити еластичне, злегка липке тісто. Буде чудово, якщо ви дасте йому кілька разів підійти. Так тісто вийде більш пишним і повітряним, збагаченим киснем.
Цибулю-ріпку потрібно почистити, нарізати дрібно і обсмажити до прозорості. М’ясо перекрутити через м’ясорубку і додайте до нього цибулю, 40-50 мл бульйону. Так фарш вийде більш соковитим.
Тісто розділіть на невеликі кульки і зробіть в кожному з них поглиблення. У нього покладіть трохи фаршу і защипніть краю. Повторіть маніпуляції, поки не закінчиться тісто або фарш.
У сковороді або каструльці маленького діаметру розігрійте рослинне масло і акуратно, по одному, опускайте туди пиріжки. Через хвилини 3-4 пиріжок підрум’яниться, і тоді переверніть його на іншу сторону. Готові пиріжки викласти в друшляк або сітку, щоб скло зайве масло. До ароматним смачним пиріжків можна подати сметану і гарячий чай.