Сьогодні у сучасній господині на кухні є досить багато помічників. Це і мультиварка, і хлібопічка, і різні комбайни. Це просто чудове підмога. Процес приготування їжі стає простим і дуже зрозумілим.
Як це не дивно, але хлібопічка здатна не просто спекти хліб, з її допомогою можна приготувати йогурт, і навіть зварити варення або джем. Смак від допомоги техніки у солодкого десерту абсолютно не постраждає, зате господині працю буде полегшений.
Що ж необхідно, щоб приготувати джем з сливи на зиму в хлібопічці? Все просто! Підготуйте необхідні інгредієнти, завантажте їх у відерце, відправте в техніку і запустіть необхідний режим. І все! Далі справа техніки! Вам тільки потрібно підготувати баночки, а потім, після сигналу, розлити в них джем. І можна насолоджуватися відмінним ласощами.
Джем з сливи на зиму в хлібопічці
Тепер, коли за вікном співає свою пісню хуртовина, ви зможете випити чашечку гарячого чаю з ароматним сливовим джемом, густо намазати на скибочку свіжого білого батона.
як приготувати сливовий джем в хлібопічці
Складові:
- слива – 1,2 кг;
- цукровий пісок – 800 г.
Процес приготування:
Сливу перебираємо, видаляємо непридатні в їжу плоди, хвостики. Потім обполіскувати і залишаємо на деякий час, щоб вона трохи висохла. Можна процес прискорити і витерти сливу паперовим рушником.
Далі розламуємо сливу навпіл і видаляємо кісточку. У чистому вигляді сливи має бути близько 1 кг.
Тепер очищену сливу перекладаємо в відерце хлібопічки.
Відправляємо в відерце і необхідний за рецептом цукровий пісок.
Встановлюємо відерце в хлібопічку.
Запускаємо програму. На моїй техніці необхідно включити режим №9 «Джем». Час роботи хлібопічки в цьому режимі 1 годину і 20 хвилин. За цей час джем звариться.
Отже, у нас достатньо часу, щоб приготувати тару для десерту. Скляні банки обов’язково стерилізуємо, а кришки кип’ятимо. Ємності можна потримати хвилин 10 над парою, цього буде цілком достатньо, щоб банки стали стерильними.
Навіть якщо ви підготували банки заздалегідь, то до моменту розливу сливового джему їх обов’язково необхідно підігріти. Тобто розливаємо зварений джем тільки в гарячі банки. Відразу ж закупорюють ємності металевими кришками, перевертаємо їх дном до верху. Вкриваємо пледом або ковдрою і залишаємо банки з джемом в такому положенні остигати. Для повного охолодження буде потрібно не менше доби. І тільки остиглі банки можна відносити в прохолодне місце на зберігання.
Джем з сливи в хлібопічці готовий! Він виходить досить густим і наваристим. Взимку така баночка просто знахідка для будь-якої господині. А якщо врахувати, що густота десерту дозволяє використовувати з успіхом його в якості начинки для пирогів і пиріжків, то такому ласощів взагалі ціни немає. Смачного!
Автор Софія Березина