Полуничне варення в хлібопічці



Літо час ягід, а початок літа – час полуниці. Але потрібно не тільки встигнути насолодитися свіжими ягодами, але й подумати про зиму. Як приємно буде холодним зимовим вечором пити чай із запашним полуничним варенням або додати його в випічку, і згадувати літні дні!

Сьогоднішній випуск буде цікавий для власників багатофункціональних хлібопічок. Читачам представляється простий, і в той же час оригінальний рецепт: полуничне варення в хлібопічці. Це дуже романтичне варення. Воно пахне літом, морем і квітами.
Вимита і висушена полуниця і цукровий пісок беруться в співвідношенні 4 до 3, тобто на невелику кількість варення, слід взяти грам 400 ягід і 300 грам цукру. Для більшої кількості джему, маси збільшуються пропорційно. Але варити тоді його краще в мультиварці або класичним способом на плиті.

Полуничне варення в хлібопічці

Варення в хлібопічці

Родзинкою рецепта будуть квіти лаванди. Для зазначеної кількості ягід полуниці потрібна одна столова ложка квіток. Якщо свіжі квіти лаванди рідкість, то їх можна замінити такою ж кількістю сушених квітів, попередньо вимочені в чистій прохолодній воді, ні в якому разі не теплою або не гарячою. Вимочувати квіти досить десять хвилин.

як приготувати варення в хлібопічці рецепт з фото крок за кроком

Складові:

Інгредієнти для полуничного варення

  • полуниця – 400 г,
  • цукор – 300 г,
  • лаванда квіти (свіжі або сушені) – 1 столова ложка.

Процес приготування:

Очищену від чашолистків полуницю потрібно промити і обсушити. Підготовлені ягоди потрібно подрібнити блендером. Можна залишити кілька неподрібнених ягід для краси.

очищена полуницяПолуниця в блендері

Змішавши полуницю, цукор і квіти лаванди, помістіть готову масу в чашу хлібопічки і встановіть режим «джем».

Полуниця цукор лаванда

Вам не знадобиться по-старому сидіти на кухні годинах в клубах гарячої пари, стежити за каструлею, і з разу в раз перевіряти варення на готовність. Хлебопечка сама сповістить вас про готовність, коли таймер дорахував встановлений проміжок часу.

Як зварити варення в хлібопічці

Єдине, чого не зробить за вас хлібопічка, це не підготує банки. Якщо залити варення в непідготовлену тару, ця коштовність «загуляє», тобто в заготівлі почнеться процес бродіння. Варення зіпсується, а банки можуть вибухнути. Тому скляні банки і металеві кришки потрібно попередньо підготувати. Якщо ви варите джем з полуниці просто поїсти, цей крок пропускаємо. Отже, ретельно вимийте баночки з миючим засобом або содою, добре промийте їх водою. Потім простерилизуйте гарячою парою над киплячою водою приблизно по хвилині, разом з кришками, і просушіть їх, поставивши на рушник до верху дном. Коли варіння закінчиться, розлийте полуничне варення з хлібопічки по сухим баночках і закрийте щільно кришками.

Варення полуничне в хлібопічці

Залежно від обраного типу банки і кришки – гвинтові або НЕ гвинтові, кришки щільно закрутіть або закатати машинкою. Ось і все, запас запашного, літнього, такого знайомого і при цьому оригінального, варення для коротанія довгих зимових вечорів готове. І з мінімальними зусиллями. Залишилося тільки не спокуситися і не з’їсти цей запас достроково.

Варення в хлібопічці рецепт з фото

Автор рецепта і фото: Ната Комарова