Літо час ягід, а початок літа – час полуниці. Але потрібно не тільки встигнути насолодитися свіжими ягодами, але й подумати про зиму. Як приємно буде холодним зимовим вечором пити чай із запашним полуничним варенням або додати його в випічку, і згадувати літні дні!
Сьогоднішній випуск буде цікавий для власників багатофункціональних хлібопічок. Читачам представляється простий, і в той же час оригінальний рецепт: полуничне варення в хлібопічці. Це дуже романтичне варення. Воно пахне літом, морем і квітами.
Вимита і висушена полуниця і цукровий пісок беруться в співвідношенні 4 до 3, тобто на невелику кількість варення, слід взяти грам 400 ягід і 300 грам цукру. Для більшої кількості джему, маси збільшуються пропорційно. Але варити тоді його краще в мультиварці або класичним способом на плиті.
Полуничне варення в хлібопічці
Родзинкою рецепта будуть квіти лаванди. Для зазначеної кількості ягід полуниці потрібна одна столова ложка квіток. Якщо свіжі квіти лаванди рідкість, то їх можна замінити такою ж кількістю сушених квітів, попередньо вимочені в чистій прохолодній воді, ні в якому разі не теплою або не гарячою. Вимочувати квіти досить десять хвилин.
як приготувати варення в хлібопічці рецепт з фото крок за кроком
Складові:
- полуниця – 400 г,
- цукор – 300 г,
- лаванда квіти (свіжі або сушені) – 1 столова ложка.
Процес приготування:
Очищену від чашолистків полуницю потрібно промити і обсушити. Підготовлені ягоди потрібно подрібнити блендером. Можна залишити кілька неподрібнених ягід для краси.
Змішавши полуницю, цукор і квіти лаванди, помістіть готову масу в чашу хлібопічки і встановіть режим «джем».
Вам не знадобиться по-старому сидіти на кухні годинах в клубах гарячої пари, стежити за каструлею, і з разу в раз перевіряти варення на готовність. Хлебопечка сама сповістить вас про готовність, коли таймер дорахував встановлений проміжок часу.
Єдине, чого не зробить за вас хлібопічка, це не підготує банки. Якщо залити варення в непідготовлену тару, ця коштовність «загуляє», тобто в заготівлі почнеться процес бродіння. Варення зіпсується, а банки можуть вибухнути. Тому скляні банки і металеві кришки потрібно попередньо підготувати. Якщо ви варите джем з полуниці просто поїсти, цей крок пропускаємо. Отже, ретельно вимийте баночки з миючим засобом або содою, добре промийте їх водою. Потім простерилизуйте гарячою парою над киплячою водою приблизно по хвилині, разом з кришками, і просушіть їх, поставивши на рушник до верху дном. Коли варіння закінчиться, розлийте полуничне варення з хлібопічки по сухим баночках і закрийте щільно кришками.
Залежно від обраного типу банки і кришки – гвинтові або НЕ гвинтові, кришки щільно закрутіть або закатати машинкою. Ось і все, запас запашного, літнього, такого знайомого і при цьому оригінального, варення для коротанія довгих зимових вечорів готове. І з мінімальними зусиллями. Залишилося тільки не спокуситися і не з’їсти цей запас достроково.
Автор рецепта і фото: Ната Комарова