Накриваючи стіл для гостей, будь привітною господині неодмінно хочеться вразити візитерів своїми кулінарними здібностями. Ось і ми з дочкою, трохи поміркувавши, вирішили звичайний класичний салат піднести в не дуже стандартній формі – сформувати з нього невеликі закусочні крабові кульки.
Це, мабуть, буде навіть зручніше. Адже взяти маленьку порцію страви у вигляді м’якого і ніжного кульки набагато простіше, ніж черпати його ложкою з великої вази або тарілки. До того ж така подача нехай навіть самого простенького салату не тільки прикрасить святковий стіл або торжество, але і приверне увагу їдців.
крабові кульки
Отже, у нас в меню закуска з крабових паличок, робимо для неї відразу два салати, основним компонентом яких є цей продукт.
Складові:
1 закуска:
- м’ясо крабове – 100 г .;
- сир плавлений – 100 г;
- вершкове масло мерзле – 60 р .;
- невеликий бульба картоплі;
- морква середнього розміру;
- яйце;
- майонез (у нас домашній);
- кунжут.
2 закуска:
- крабове м’ясо – 100 г .;
- сир «Голландський» – 100 г .;
- великий зубчик часнику;
- яйце;
- рис пропарений – половина склянки;
- майонез.
Процес приготування:
Почнемо з підготовки продуктів. Візьмемо три ємності. В одній поставимо варити до готовності рис, у другій – яйця (круто), в третій – морква з картоплею. Не забудемо посолити воду при варінні овочів і крупи.
Чи не гаючи часу, размороженное крабове м’ясо подрібнити в крихту за допомогою блендера (можна скористатися теркою). Відразу відкладемо жменьку продукту окремо (знадобиться пізніше). Іншу подрібнену масу поділимо навпіл і розкладемо в 2 миски (для двох салатів).
Зварені яйця остудити під холодною водою, очистимо від шкаралупи, потремо на дрібній тертці. Відразу по яйцю відправимо в обидві миски.
Тобто крабове м’ясо і яйця входять до складу обох салатів.
Крабові кульки з кунжутом
Відварені овочі очистимо від шкірки і потремо на тертці з дрібними отворами. Те ж виконаємо з плавленим сиром і мерзлим маслом.
Складемо все в миску, додамо майонез (грамів 50), ретельно перемішати.
На сухій сковороді обсмажити до коричневого кольору жменю кунжуту.
З салатної маси скачаємо невеликі кульки і обваляти їх в кунжуті (обсмажений плюс трохи «сирого»).
Крабові кульки Рафаелло
Зварений рис промиємо під водою, відкинемо на сито (для усунення зайвої вологи). Твердий сир подрібнити, використавши всі ту ж тертку, жменю відкладемо окремо. Часник очистимо, припустимо крізь прес, змішаємо з майонезом.
З’єднаємо всі інгредієнти в мисці, перемішати.
Сформуємо кульки і обваляти в суміші з тертого сиру і крабової крихти.
Тепер нам залишилося лише розкласти готову закуску на блюдо, потримати її в холодильнику з півгодини (щоб вони «зміцніли»), потім подати до столу.
Смачного!