На святковому новорічному столі повинні бути салати, які символізують це свято. Символізм в даному випадку полягає в оздобленні страви на новорічну або зимову тематику. Наприклад, салат із зображенням Діда Мороза або внучки його Снігуроньки. У вигляді рукавиці, новорічних годин або сніжинки. Або, символу року: мавпи, півня, коня і т.п.
Якщо символ року за східним календарем змінюється щороку, то один атрибут безперечний лідер. Ялинка! Який же Новий рік без ялинки?
Новорічний салат Ялинка
Варіантів оформлення кілька. Або споруджуємо ялинку у вигляді гірки, або робимо її контур. Замаскувати можна будь-який салат, припорошив його «снігом» з білків і прикрасивши «новорічними іграшками» з горошку, зерен граната, шматочків різнобарвного перцю або крабових паличок. Не забуваємо про зірку на маківці!
В даному покроковому фото рецепті за основу береться популярний на новорічних застіллях і улюблений багатьма крабовий салат з рисом і яйцем. Клейка структура рису дозволяє виліпити будь-який новорічний символ, не тільки ялинку.
Зелені голочки робимо з гілочок свіжого кропу або, як в даному рецепті – зі свіжого огірка.
Складові:
- Одна упаковка паличок крабових,
- 300 г рису відвареного,
- 150 г майонезу,
- 1 свіжий огірок,
- 3 курячих яйця варених,
- 1 банка кукурудзи.
Процес приготування:
Перед тим, як приготувати салат «Зелена ялинка», потрібно підготувати всі інгредієнти. Відварити яйця і розморозити крабові палички або м’ясо.
Палички дрібно порізати за допомогою гострого ножа, з рожевою частини однієї палички ножем вирізати зірку для прикраси ялинки.
Очистити курячі яйця від шкаралупи. У одного розділити білок і жовток, білок потрібен буде для прикраси. Два інших яйця і жовток третього порізати кубиком.
Огірок піде на прикрасу, його потрібно натерти через крупну тертку.
Відкладений відвареної білок яйця потрібно натерти на тертці з дрібними отворами.
Тепер потрібно з’єднати в одній великій ємності порізані яйця і палички. Всипати кукурудзу з банки, слив попередньо рідина, викласти відварений рис.
Змішати зазначені інгредієнти між собою і заправити салат майонезом.
Тепер потрібно укласти змішані з майонезом продукти на плоску тарілку, надавши їм форму руками у вигляді ялинки.
Прикрасити салат, виклавши зверху подрібнені огірки і зірку, вирізану з крабовими палички. Стовбур ялинки засипати тертим білком і покришити білок на ялинку – це буде сніг.
Такий салат точно не залишать без уваги!
Приємних вам новорічних клопотів і хороших рецептів!
Ну, а ви можете запропонувати свій варіант цієї новорічної закуски і надіслати нам фото!