Морква в духовці запечена з маслом і спеціями – смачний і корисний гарнір, який оцінять всі любителі правильного харчування. Рецепт досить простий у приготуванні, не вимагає дорогих продуктів і багато часу. Гарнір виходить дуже смачний, якщо використовувати молоденьку моркву. Якщо коренеплоди невеликого розміру, можна запікати цілком. В іншому випадку – нарізати брусочками. Готову страву, краще за все, вживати відразу після запікання зі сметаною або іншим соусом.
Морква в духовці рецепт з фото
При використанні молодий морквини її не потрібно очищати від шкірки. Досить обрізати хвостики з двох сторін і ретельно промити в проточній холодній воді. Якщо використовуєте стару морква, гарненько її промийте, очистіть від шкірки, промийте і підсушіть серветкою.
як приготувати запечену морква
Складові:
- морква 200 г,
- чебрець сушений 1 ч.л.,
- сіль морська 1 ч.л.,
- олія оливкова 1 ст.л.,
- масло вершкове 10 м
Процес приготування:
Наріжте коренеплоди довгими брусочками, щоб зручно було наколоти на вилку. Покладіть в підходящий посуд.
До нарізаної моркви додайте сушений чебрець. До речі, зі спеціями можна експериментувати. Якщо вам не підходить чебрець, спробуйте інші пряні трави, які більше вам подобаються. Можна додати пару пучок базиліка, майорану або орегано. Перемішайте морквяні брусочки з чебрецем або використовуваними спеціями. До морквяним брусочками додайте велику морську сіль. Якщо у вас не виявилося такого продукту, використовуйте звичайну кухонну сіль. Перемішайте.
Вміст миски приправте меленим чорним перцем. Додайте оливкову олію. При відсутності оливкового масла, візьміть соняшникова без запаху. Всі інгредієнти добре перемішайте між собою.
Жаростійкий форму для запікання змастіть скибочкою вершкового масла. Покладіть пряні брусочки овочів. Вміст форми накрийте подвійним шаром фольги. Розігрійте духовку до 200 градусів. Надішліть морква на 20-25 хвилин в духову шафу. Якщо хочете більш рум’яної морквину, через 20 хвилин видаліть фольгу і потримайте в духовці ще 5-10 хвилин при такій же температурі.
Морква запечена в духовці готова. Подайте до столу в гарячому вигляді. У холодному вигляді печена морква злегка втрачає свої смакові якості.
Приємного вам апетиту і вдалою готування!
Як приготувати морква в духовці розповіла Світлана, рецепт і фото автора.