Класична окрошка готується на квасі, не менше популярні інші рецепти її приготування. Сьогодні я з читачами Хороших рецептів хочу поділитися дуже простим рецептом окрошки на кефірі на швидку руку. Свій мега-простий спосіб приготування цієї страви називаю холодним супом для ледачих. Отже, окрошка на кефірі з ковбасою.
Трохи передісторії. … Про те, що можна готувати окрошку не тільки на білому домашньому квасі я дізналася від своєї хрещеної. Раніше придбати білий квас можна було тільки у бабусь на ринку в ранкові години, в обід ринок закінчувався. Мережевих магазинів тоді ще не існувало, а в райповскіе квас не завозять. Моя мама не любитель морочитися з такими речами, як приготування квасу в домашніх умовах, поскаржилася своїй подрузі (моєї хрещеної), що не встигла купити квас у бабусь, але окрошки дуже хочеться. Тут-то хрещена і підказала, що квас можна замінити кефіром. З тих пір окрошка на кефірі гарненько потіснила класичну окрошку на квасі.
Окрошка на кефірі з ковбасою
Як правило, це холодна страва, яке відмінно підходить для приготування в спекотні літні дні, але на днях тато передав нам зелену цибулю, і я неодмінно захотіла приготувати окрошку.
окрошка на кефірі рецепт
Складові:
- 500 мл кефіру,
- 250 мл холодної кип’яченої води,
- 1 невеликий огірок,
- 2 яйця,
- 5 редисок,
- 150 гр. вареної ковбаси,
- зелень (кріп і цибулю)
Процес приготування:
Подрібнюємо зелень, попередньо її помивши.
Огірок моєму, натираємо на дрібній тертці.
Ріжемо невеликими кубиками ковбасу.
Подрібнюємо варені круто яйця. Редис ріжемо невеликими шматочками або кружальцями.
Все це відправляємо в глибоку тарілку, перемішуємо, заливаємо кефіром, додаємо воду, солимо за смаком і відправляємо на півгодини в холодильник. До речі, чим менше відсоток жирності у кефіру, тим менше води нам знадобиться.
До такої окрошка я особливо люблю смажену картоплю, вони відмінно поєднуються разом.
Смачного!
Окрошка на кефірі: рецепт і покрокові фото від Катерини Апатоновой спеціально для сайту Хороші рецепти.