Смачний суп з курки – це зовсім просто. А коли у вас є мультиварка – приготування перетворюється в свято. Простота в приготуванні квасоляного супу з куркою вражає, він, як і всі в мультиварці виходить смачний і ніжний. Поєднання квасолі і курки – класичне, його здавна використовували, ще тоді, коли картоплі не було в раціоні.
Квасолевий суп в мультиварці за цим рецептом можна варити з будь-яким м’ясом, а так же пісний. Все одно це перша страва вийде ситним через високий вміст білка в квасолі.
Квасолевий суп
рецепт приготування з куркою в мультиварці
Супом важливо годувати всю сім’ю. Цей суп виручить будь-яку маму – так як їм можна нагодувати і дорослих і дітей. Для дитячого харчування подрібнювати готовий суп до пюре образного стану можна блендером або товкачем. Відварене м’ясо курки також перемолоти блендером або за допомогою м’ясорубки.
Для квасоляного супу знадобляться
Складові:
- ½ тушки курки або 500 г будь-якого м’яса на кісточці,
- 2,5 літра води,
- ¾ склянки квасолі або 1 мульти стакан,
- 1 велика цибулина,
- 1 морква,
- 3-5 картоплин,
- Лавровий лист,
- Сухі спеції за смаком,
- Зелень – при подачі.
Процес приготування:
Приготування супу потрібно почати завчасно – ще ввечері замочити в холодній воді квасоля. Води налити так, щоб вона була мінімум на 1,5-2 см вище, ніж рівень квасолі. Залишити бажано на всю ніч.
Вранці приступити до приготування квасоляного супу.
Курку або будь-яке інше м’ясо промити і нарізати порційно. Якщо ви готуєте дитині – великий шматочок м’яса не нарізайте, так його буде простіше подрібнити.
Картоплю очистити і нарізати брусками. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулину тільки очистити, щоб її зручно було вийняти з бульйону. Укласти в чашу мультиварки підготовлені продукти, додати спеції і лавровий лист. Квасоля промити в проточній воді і всипати в чашу.
Заливати інгредієнти для супу найкраще окропом, так він швидше почне готуватися.
Готувати квасолевий суп в мультиварці Панасонік на програмі «Гасіння» на 2.5 години.
Якщо у вашій мультиварці є на цій програмі функція відкладеного старту, можна відкласти приготування до майбутнього обіду, скориставшись таймером.
За 30 хвилин до закінчення приготування відкрити кришку мультиварки і додайте в квасолевий суп сіль.
Дорослим членам сім’ї супчик подавати з шматочками курки, присипавши дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки.
Подача квасоляного супу маленьким дітям.
У чашу блендера покласти шматочок курячого м’яса без кісточок, овочі і трохи квасолі. Вводити бобові в раціон маленького чада потрібно поступово. Пюріровать суп блендером до однорідності.
Якщо блендера немає – подрібніть м’ясо на м’ясорубці. Овочі і квасоля хоч і прекрасно зберігають свою форму при приготуванні в мультиварці, насправді досить м’які і легко розминаються виделкою.
З’єднати м’ясо, овочі і квасолю. Додати трохи бульйону, щоб вийшло ніжне пюре.
Покроковий фото рецепт смачного і корисного супу з квасолі підготувала Світлана Кисловская.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!