Квасолевий суп з червоної квасолі з томатною пастою, брокколі, селерою, картоплею і ароматними спеціями – це смачне, густе і насичене перша страва. Готувати супи з бобовими, безсумнівно, можна по-різному, використовуючи свої улюблені овочі та спеції. Але я пропоную його приготувати в мексиканському стилі – з томатом і перцем чилі. Виходить неймовірно смачне і зігріваючий блюдо, відмінно підходить для холодної пори року.
Звичайно, якщо ви віддаєте перевагу більш ніжні супи, то просто виключіть гіркий перець, адже без нього теж все чудово виходить! Такий ось хороший варіант першого блюда з чорної квасолі і цибулі, який нудиться в білому вині з вершковим маслом і кардамоном – дуже потрібний і вершковий на смак.
Для цього супу я використовувала червону квасолю, як мені здається, вона більш «м’ясиста», ніж біла. Та й страви з неї завжди яскравіше, ніж з білою. Хоча, звичайно ж, можна використовувати будь-яку квасоля, і якщо у вас раптом не виявилося червоною під рукою, а є якась інша, то сміливо беріть її, і не відкладайте приготування смачного обіду.
Складові:
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Чилі – за смаком
- Селера – 1 стебло
- Морква – 1 шт.
- Брокколі – 150 г
- Мелений перець і спеції – за смаком
- Томатна паста – 2 ч.л.
- Картопля – 2 невеликі
- Бульйон – 1,5 л
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Квасоля – ½ склянки
- Зелень – за смаком
Рецепт з фото крок за кроком:
Квасоля помила і замочила в холодній воді на ніч. Вранці ще раз промила і поставила варитися до готовності.
А поки квасоля варилася, паралельно зайнялася приготуванням супу.
У товстостінну каструлю (у мене казанок – як мені здається, краще за нього немає на світі каструлі), додала рослинне масло. Виклала нарізану цибулю, потім перець чилі.
Слідом виклала нарізаний дрібненько стебло селери.
І натерту моркву.
Обсмажила трохи, хвилин 5. Потім кинула спеції і томат.
Зі спецій я використовувала чорний мелений перець і приправу під назвою «морська сіль з травами, овочами і зеленню». Ви ж можете використовувати таку ж, або будь-яку іншу на ваш смак, наприклад: мелену паприку, куркуму, суміш перців …
Потім виклала нарізану картоплю.
Залила овочевим бульйоном (можна використовувати окріп). Вкинули лавровий лист і залишила варитися до м’якості картоплі.
Потім виклала вже зварену червону квасолю, брокколі, вкинули зелень і спробувала на сіль.
Ось вона – варена фасолька для супу.
Залишила ще на 5 хвилин на вогні.
Ось і все, смачний суп, ситний суп з червоною квасолею готовий! Можна розливати по тарілочках і подавати на обідній стіл.
Смачного!