Смачний суп з червоної квасолі



Квасолевий суп з червоної квасолі з томатною пастою, брокколі, селерою, картоплею і ароматними спеціями – це смачне, густе і насичене перша страва. Готувати супи з бобовими, безсумнівно, можна по-різному, використовуючи свої улюблені овочі та спеції. Але я пропоную його приготувати в мексиканському стилі – з томатом і перцем чилі. Виходить неймовірно смачне і зігріваючий блюдо, відмінно підходить для холодної пори року.

Апетитний суп з бобовими

Звичайно, якщо ви віддаєте перевагу більш ніжні супи, то просто виключіть гіркий перець, адже без нього теж все чудово виходить! Такий ось хороший варіант першого блюда з чорної квасолі і цибулі, який нудиться в білому вині з вершковим маслом і кардамоном – дуже потрібний і вершковий на смак.

Для цього супу я використовувала червону квасолю, як мені здається, вона більш «м’ясиста», ніж біла. Та й страви з неї завжди яскравіше, ніж з білою. Хоча, звичайно ж, можна використовувати будь-яку квасоля, і якщо у вас раптом не виявилося червоною під рукою, а є якась інша, то сміливо беріть її, і не відкладайте приготування смачного обіду.

Складові:

  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Чилі – за смаком
  • Селера – 1 стебло
  • Морква – 1 шт.
  • Брокколі – 150 г
  • Мелений перець і спеції – за смаком
  • Томатна паста – 2 ч.л.
  • Картопля – 2 невеликі
  • Бульйон – 1,5 л
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Квасоля – ½ склянки
  • Зелень – за смаком

Рецепт з фото крок за кроком:

Квасоля помила і замочила в холодній воді на ніч. Вранці ще раз промила і поставила варитися до готовності.

бобові

А поки квасоля варилася, паралельно зайнялася приготуванням супу.

У товстостінну каструлю (у мене казанок – як мені здається, краще за нього немає на світі каструлі), додала рослинне масло. Виклала нарізану цибулю, потім перець чилі.

Ріпчасту цибулю на сковороді

Слідом виклала нарізаний дрібненько стебло селери.

ароматні овочі

І натерту моркву.

Морквина в зажарку

Обсмажила трохи, хвилин 5. Потім кинула спеції і томат.

Зі спецій я використовувала чорний мелений перець і приправу під назвою «морська сіль з травами, овочами і зеленню». Ви ж можете використовувати таку ж, або будь-яку іншу на ваш смак, наприклад: мелену паприку, куркуму, суміш перців …

Потім виклала нарізану картоплю.

Залила овочевим бульйоном (можна використовувати окріп). Вкинули лавровий лист і залишила варитися до м’якості картоплі.

Потім виклала вже зварену червону квасолю, брокколі, вкинули зелень і спробувала на сіль.

Ось вона – варена фасолька для супу.

Залишила ще на 5 хвилин на вогні.

Ось і все, смачний суп, ситний суп з червоною квасолею готовий! Можна розливати по тарілочках і подавати на обідній стіл.

Смачного!