Охолоджені курячі гомілки – відмінна перспектива молодий господині швидко і смачно нагодувати сім’ю. Використання охолоджених частин курки дуже сильно прискорить приготування м’яса, так як заморожені частини потрібно вчасно витягти з морозилки. Пропонуємо вам приготувати курячі гомілки в мультиварці.
Курячі гомілки в мультиварці
Мультиварка, або електрокастрюлька, як її називає старше покоління – допоможе приготувати страву простіше. Якщо ви не раз готували в мультиварці, то знаєте, м’ясо виходить ніжним і смачним. Цей рецепт підкаже вам, як приготувати апетитні курячі гомілки в сметані з скоринкою.
У меню на кожен день намагаюся мінімізувати жир в їжі, і готувати страви максимально просто. Це заощаджує не тільки час, а й привчає домашніх до простої і правильній їжі. Ці ж гомілки готувалися на наш маленьке сімейне свято. Хоча, кілька разів я запікала так курку в мультиварці просто так, без приводу, щоб порадувати сім’ю.
Рецепт можна адаптувати під будь-яку модель мульти каструлі, скорегувавши час приготування в залежності від обсягу чаші і потужності пристрою.
Складові
- 8 курячих гомілок для швидкого приготування;
- 200 мл сметани жирністю 15-20%;
- половина чайної ложки солі;
- спеції для курки;
- мелений мускатний горіх;
- 2 столові ложки рафінованої олії;
- 2-5 зубчиків часнику (за смаком).
Процес приготування
Насамперед частини курки потрібно промити, обсушити і вивчити на предмет не до кінця видалених залишків пір’я. Після цього видаляємо надлишки жиру, якщо вони є.
Приготуємо маринад.
Суміш спецій для курки вибирайте ту, в складі якої немає солі – так простіше не пересолити блюдо. У сметану всипте спеції і сіль. Очистіть і подрібніть часник і додайте в сметанний соус. Часник краще пропустити через прес або натерти на дрібній тертці – так маринад буде більш насичений за смаком. Додати на кінчику ножа мелений мускатний горіх – він добре доповнить смак курячого м’яса.
Полити маринадом підготовлені гомілки, перемішати. Перекласти їх в глибоку миску, затягнути харчовою плівкою і залишити в холодильнику для маринування.
Для гарного маринування процес повинен тривати всю ніч, але коли часу зовсім немає – залишаємо м’ясо при кімнатній температурі, і при цьому часто перемішуємо м’ясо з маринадом, щоб прискорити процес вбирання спецій.
На дно чаші влити рослинне масло, включити режим «випічка». Встановити час 50 хвилин. Викласти в мультиварку гомілки. Соус також перелити в чашу.
Після 25 хвилин за допомогою силіконової лопатки переверніть гомілки на іншу сторону – так корочка з’явиться з двох сторін.
Дочекайтеся сигналу мультиварки і подавайте до столу смачні, ароматні курячі ніжки з сметанно-часниковим соусом. Дуже зручно зверху, в чаші для пароварки приготувати картоплю, нарізану часточками. Картопля просто очистіть, промийте, і покладіть в чашу. Зазвичай картопля готовий одночасно з м’ясом.
Для різноманітності можете до м’яса додати трохи будь-яких сезонних овочів. Взимку це цибулю і моркву, а влітку – і кабачок, і баклажан і болгарський перець.
Смачного!