Паштет з білої квасолі з грибами



Якщо ви думаєте, щоб такого приготувати в якості заміни сиру або «намазки» на хліб – приготуйте смачний вегетаріанський паштет з квасолі. Він виходить досить ніжним, з незвичайним смаком – і тим, хто не в курсі складових, так відразу важко відгадати, з чого він виготовлений.

Намазка на хліб з квасолі

Квасолевий паштет – білкове блюдо, а тому воно відмінно підходить для тих випадків, коли хочеться перекусити чимось смачненьким, і бажано, по-швидкому. А що в таких випадках приходить в голову? Чашка гарячого чаю і бутерброд. А саме – бутерброд з паштетом з квасолі. Намазка з квасолі чимось нагадує хумус, хоча в нашій закусці і смак і консистенція більш насичена.

Взагалі, бобові – це не тільки відмінна альтернатива тваринного білка, а й що важливо, корисна. У бобових культурах містяться корисні речовини і клітковина, тому їх краще якомога частіше включати в свій раціон. На щастя, страв з їх використанням можна приготувати дуже багато, тому переживати про те, що боби можуть набриднути, не варто.

Паштет з квасолі – популярна страва вірменської кухні, найчастіше готують його з червоної квасолі з волоськими горіхами. Зі спецій – хмелі-сунелі, мускатний горіх і червоний перець, і, звичайно ж, свіжа зелень: петрушка або кінза. Я ж пропоную зробити пасту з білої квасолі з цибулею, морквою і грибами, останні зроблять смак ще більш виразним! Наша закуска буде відрізнятися за смаком і від паштету по вірменському рецепту, і від звичного хумус.

Складові:

  • квасоля – 2/3 склянки;
  • морква – 1шт .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • гриби – 100 г;
  • мелена паприка, суміш перців і коріандр – по щіпці;
  • сіль за смаком;
  • ДХІ (або рослинне масло) – 1-2 ст.л .;
  • зелень кропу – кілька гілочок

Як приготувати паштет з квасолі:

Квасоля я замочила і залишила в воді годин на 6-7.

Брала я квасоля двох різних сортів, але це не принципово, можна хоч три сорти, головне, щоб всі вони добре розварювалися.

Потім квасоля отварила до готовності. Можна, до речі, взяти і консервовану.

У сковороді розтопила масло ДХІ.

Топлене масло для смаження

Виклала нарізану цибулю, спасерувати до прозорості.

Смажимо цибулю до золотого кольору

Кинула натерту моркву.

Коли морква стала м’якою, виклала смажені гриби. У мене були гливи.

гриби

Кинула все спеції.

Потім обсмажені овочі і фасольку виклала в чашу кухонного комбайна. Можна скористатися блендером або перетерти все в ступці або виделкою.

Все перетираємо до однорідного стану

Кинула кріп і чайну ложку масла ДХІ.

Свіжа зелень в пасту

Подрібнила до стану паштету.

Ось і все, смачний і незвичайний паштет з квасолі готовий! Для аромату можна додати кілька крапель лимонного соку.

Смачного!