М’ясні делікатеси завжди затребувані на святковому столі, тому продумуючи меню майбутнього торжества, кожна господиня обов’язково включає в список страв закуски з м’яса. Безперечно, придбати зараз найвишуканіші продукти ні для кого не проблема, та й клопоту менше – купив, виклав, поставив на стіл.
А ми пропонуємо приготувати в домашніх умовах дуже смачну, ароматну пастрамі з курячої грудки. І в цьому є свої плюси. По-перше, ви будете впевнені в якості продуктів, по-друге, спеції для маринаду можна використовувати на свій розсуд і смаковим уподобанням. А в цілому отримаєте дивовижний м’ясний делікатес, який займе гідне місце на будь-якому столі.
Якщо ви вперше будете готувати курячу пастрамі, то краще скористатися цим перевіреним рецептом. Готується закуска досить просто і швидко. Апетитну нарізку можна використовувати для бутербродів, її зручно брати з собою на відпочинок, в дорогу або на роботу. А головне те, що приготував один раз цей м’ясний делікатес самостійно, ви вже не будете звертати уваги на прилавки магазинів з подібними продуктами. Це перевірено, можете не сумніватися!
куряча пастрома
покроковий фото рецепт Пастрома з курячої грудки
Складові:
- молоко 0,5-1 літр (залежно від розмірів грудки),
- перець чорний (горошком) -10-15 шт.,
- гвоздика – 10 шт.,
- сіль (краще морська) – 2 ч. ложки,
- куряче філе – 600 грамів (або 2 грудки),
- естрагон 2-3 ч. ложки,
- коріандр – 2 ч. ложки,
- сіль – 1 ч. ложка,
- масло рослинне -3-4 ч. ложки.
Процес приготування:
Залийте молоко в глибоку миску, в якій вам буде зручно замочити куряче філе (щоб воно помістилося). Засипте сіль і добре її перемішайте, щоб повністю розчинилася.
Викладіть для приємного смаку в миску з молоком ароматну гвоздику і чорний перець горошком.
Куряче філе промийте під проточною водою і викладіть в миску з молоком. Приберіть миску з грудкою в холодильник на 24 години. Цього часу вистачить на те, щоб шматочки курки добре Просолов. Більше двох діб не варто його замочувати. Коли пройде потрібний час, дістаньте його з миски і сполосніть прохолодною водою.
У глибоке блюдце засипте естрагон. Взагалі, для обмазування філе ви можете використовувати будь-які спеції на ваш смак. Адже у всіх свої переваги. Хтось не любить аромат хмелі-сунелі, а хтось в захваті від паприки. Використовуйте те, що вам подобається.
Додайте в тарілку коріандр.
Для того щоб пастрома і зверху була трохи солоної, додайте ще й трохи солі в тарілку.
Залишилося залити масло. Звичайно, краще використовувати оливкову, але якщо немає, то підійде і звичайнісіньке соняшникова олія. Перешкодьте обмазку.
Заготівлю для Пастрома з курки викладіть у форму на фольгу і змастити маринадом, який ви приготували з спецій. Поставте в заздалегідь розігріту духовку форму з курячим філе і готуйте при температурі 180-200 градусів близько 25 хвилин. Чим довше ви просаливаемой філе, тим менше часу буде потрібно на його приготування в духовці.
Пастрома куряча в духовці готова. Можна охолодити в холодильнику, нарізати і використовувати для бутербродів.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Хоновец Євгена