Всім любителям рибних страв і закусок пропонуємо цікавий і нескладний рецепт приготування риби на сковороді гриль-газ в домашніх умовах. Рибні страви обов’язково повинні включатися в раціон харчування для дітей і дорослих, з тією лише різницею, що для дитячого меню готувати рибу потрібно щадним способом – без обсмажування в маслі. Пропонований сьогодні варіант приготування дуже простий, рибу можна брати морську або річкову, білу або червону, виходячи зі смакових переваг тих, для кого вона буде готуватися. Щоб закуска була більш апетитною, ми додали до складу інгредієнтів овочі, гриби, сир і майонез. Спробуйте зробити рибу на грилі, і ви будете приємно здивовані незвичайним смаком, здавалося б, самого звичайного страви. Крім того, зовнішній вигляд закуски, приготовленої на нашу рецептом, стає більш презентабельним, яскравим, апетитним, так що на будь-якому столі, будь то сімейний обід або святкове застілля – вона непоміченою не залишиться. Отже, готуйте необхідний набір продуктів і починайте готувати смачну рибну страву разом з нами.
Риба на грилі рецепт на сковороді гриль газ
Складові:
- риба (хек) – 1 кг,
- сіль, перець – за смаком,
- цибуля ріпчаста – 2 шт.,
- часник – 1 зубчик,
- гриби (шампіньйони) – 4 шт.,
- сир – 100 гр,
- майонез – 4-5 ст. л.,
- масло рослинне – для смаження цибулі і часнику.
Процес приготування:
Рибку добре моєму, прибираємо плавники і плівки. Розрізаємо акуратно вздовж хребтової кістки, щоб можна було її розкрити. Як маринувати рибу для гриля, вирішувати вам. В якості маринаду можна використовувати лимон, майонез, кефір, цибуля, натуральний йогурт, томатне пюре зі свіжих помідорів, якийсь один компонент. В фото рецепті ми просто солимо і перчимо до смаку. Лук подрібнюємо, викладаємо на звичайну сковороду в розжарене рослинне масло, обсмажуємо з додаванням часнику, який попередньо натремо на дрібній тертці. Пасеруємо до готовності.
За час приготування смаженої цибулі нарізаємо тонкими слайсами печериці. Можна використовувати заморожені або мариновані грибочки. Укладаємо рибу на сковороду гриль-газ на спинки (брюшкамі вгору).
На частину рибних шматочків укладаємо смажену цибулю.
На інші шматочки – скибочки грибів.
Все потрібно розподілити рівномірно по філе. Промазати всю поверхню тушки майонезом.
Сковорода гриль газ встановлюється на конфорку, закривається кришкою. Риба на грилі доводиться майже до готовності, це приблизно 30 хвилин часу. Завершальний штрих: відкриємо кришку, на запеченого хека або минтая укладемо сир – нарізаний скибочками (або натертий на тертці), накриваємо сковорідку кришкою і витримуємо ще 15 хвилин.
Час вийшов – перекладаємо на блюдо. Прикрасити можна часточками лимона, а також зеленню. Риба на сковороді гриль газ в домашніх умовах виходить не менш смачною, ніж з багаття: ароматна, ніжна, соковита і дуже красива.
Якщо у вас буде маринована риба, замарінуете попередньо, наприклад, в майонезі з цибулею або в іншому маринаді, загальний час приготування скоротиться до 30-40 хвилин.
Приємного вам апетиту!
Як приготувати рибу на грилі на газу в спеціальній сковороді розповіла Світлана Бурова, рецепт і фото автора.