Овочі в фользі в духовці



Сьогодні хотілося б розповісти про запечених овочах в духовці. Для того щоб приготувати запечені овочі у фользі, вам не буде потрібно особлива підготовка або спеціальні навички, все дуже легко і просто.

Овочі в фользі

запечені в духовці

Зараз все більше людей стало замислюватися про здоровий спосіб життя. Такий спосіб життя включає в себе не тільки заняття спортом і прогулянки на свіжому повітрі, відмова від шкідливих звичок, але і правильне харчування. І з кожним днем ​​послідовників такого здорового харчування стає все більше і більше.

При цьому людина починає шукати правильні способи приготування їжі, щоб в ній зберігалося максимум користі для нашого організму. І таким способом можна з легкістю назвати запікання продуктів з використанням фольги та пакетів для запікання. Страви, приготовані шляхом запікання, зберігають свої аромати, стають більш соковитими і смачними. У цьому процесі важливо не пересушити продукти, і також важливо красиво подати запечені овочі, рибу, м’ясо на стіл.

Хотілося б сказати, запечені страви дуже елегантно впишуться в меню вашого святкового столу, і займуть гідне місце на ньому.

Головне слід засвоїти кілька правил:

  • Для запікання відбирайте неушкоджені овочі, якщо ви їх запікаєте в цілому вигляді;
  • Перед запіканням потрібно ретельно промивати і обсушивать овочі;
  • Запікаємо овочі на деку або решітці, які потрібно встановлювати на середньому рівні, щоб продукти пропікалися рівномірно;
  • Ні в якому разі не соліть овочі перед запіканням, інакше з них виділиться сік, і ви отримаєте скукоженний продукти без красивої скоринки.

Ще пам’ятаєте, що коренеплоди для запікання слід відбирати дрібні або середні, великі можуть не пропектися. Овочі можна загортати у фольгу по одному, а можна зробити великий конверт і помістити в нього все підготовлені продукти.

Пропоную вам запекти баклажани і болгарський перець в духовці. Коли гостювала у мами, запікала ці овочі на одному листі з шматком свинини і свинячими серцями, тільки в різних пакетах з фольги. Точно так само можна приготувати на вечерю в різних пакунках фольги курку або рибу, і одночасно закинути з основною стравою. Так відпаде потреба в гарнір з круп або макаронів.

Овочі в фользі

Складові:

Будь-які овочі, у мене:

  • баклажани,
  • м’ясисті болгарські перці,
  • морква.

спеції і сіль – за смаком,

часник – пара часточок.

Процес приготування:

Баклажани перець в фользіДля початку потрібно промити всі овочі, що ви збираєтеся запікати. Потім акуратно обтерти все овочі рушником. Болгарський перець розрізаємо навпіл, не видаляючи плодоніжки. Або для запікання цілком в декількох місцях наколюємо товстої голкою, щоб в процесі приготування шкірочка НЕ ​​потріскалася. Баклажан потрібно нарізати віялом, при цьому не дорізала кожна пелюстка до кінця, при цьому не потрібно видаляти плодоніжки. Я попередньо маринована шматок свинини в цибулі з лимонним соком і спеціями. Туди ж відправила підготовлені овочі, щоб вони просочилися м’ясними ароматами, окропивши їх рослинною олією. Перед запіканням розподіляємо кожен продукт за своїми фольгированним згортки. Акуратно розкладаємо «віяло» з баклажана на широкий лист фольги, поруч болгарський перець. Потім загортаємо у вигляді конверта або мішечка, закріплюємо по краях. Свиняче серце було укладено на подушку з кружечків моркви. Викладаємо овочі з м’ясом в фользі на деко.

М'ясо з овочами в фользіЗапікати овочі і м’ясо потрібно в попередньо розігрітій до 180 ° градусів духовці. Всі знають, що кожному овочу потрібно різну кількість часу для приготування, в нашому випадку вони будуть пекти 30 хвилин, потім фольгу розкриваємо і підрум’янюємо верх. Щоб перевірити готовність перцю і баклажана, потрібно дістати конвертики з фольги з овочами і за допомогою дерев’яної шпажки проткнути шкірку на овочах. Якщо шкірка протикається дуже легко, то можна сказати про повну готовність вашого страви.

Найвірнішим ознакою готовності продуктів стане шалено смачний аромат печених овочів, який рознесеться по вашій кухні. Готові гарячі овочі дістаємо з фольги і акуратно викладаємо на блюдо, за смаком посипаємо спеціями і сіллю. Можна приготувати з них теплий салат, поки допікається м’ясо. Заправити лимонним соком з оливковою олією. Я видавила часник через прес і змастила їм запечені баклажани, кожна пелюстка віяла, поки вони ще гарячі. Вийшло дуже ароматно.

М'ясо запечене з овочами у фользіА на цьому фото – смачне запечене м’ясо у фользі. Урізноманітніть своє меню такими корисними запеченими продуктами, і ваша фігура завжди буде в порядку, а здоров’я – міцним.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!