Куряче м’ясо популярно на нашому столі. Через доступність і не високу ціну з м’яса курки можна приготувати різноманітні страви, як гарячі, так і холодні. Ми звикли до солодких оладок на кефірі, а ось сьогодні ми будемо готувати ніжні і смачні курячі оладки з грудки. Дрібні шматочки курки, що трапляються в млинці, дуже соковиті і прямо тануть у роті. Оладки можна їсти як пиріжки або подати з гарніром. На гарнір відмінно підійде картопляне пюре або крупи. Готуються вони дуже просто і швидко, і не займуть у вас багато часу.
Курячі оладки з філе грудки на кефірі
покроковий фото рецепт
Рецепт без майонезу, який часто додається в рубані котлети для м’якості. Щоб приготувати м’ясні оладки, вам знадобиться домашній або магазинний фарш. У нього ви можете додати будь-які інгредієнти: зелень, твердий сир, овочі, гриби, спеції. І кожен раз у вас будуть виходити маленькі млинці з новим смаком. Я додала в свій фарш: цибулю, петрушку і спеції. Найсмачніші млинці – в теплому вигляді. Тому, як тільки приготували, подавайте їх відразу до столу. Ця страва сподобається всім, як дітям, так і дорослим.
Порада:
Дуже часто тісто не бажано заважати, тоді оладки добре піднімуться.
Складові:
- куряче філе – 350 грам,
- кефір – 100 мілілітрів,
- яйце – 2 штуки,
- борошно – 130 грам,
- цибуля – 1 штука,
- сода – 0,5 чайних ложки,
- петрушка заморожена – 1 столова ложка,
- каррі – щіпка,
- сіль – 0,5 чайних ложки,
- рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Кефір повинен бути кімнатної температури, ні в якому разі не використовуйте холодний кисломолочний продукт. Наливаємо кефір в глибоку миску. Вобьем яйця і додати борошно з сіллю. Перемішаємо всі інгредієнти віночком. Тісто має вийти однорідним і дуже густим. Якщо ви наберете тісто в ложку, воно буде важко з неї стікати. Зверніть увагу, воно не повинно бути рідким, а то оладки не отримають пишними.
Додамо соду і каррі, перемішати. Для гостроти, можете додати чорний мелений перець. Спеція каррі надає страві насичений смак, але якщо у вас такий спеції немає, то нічого страшно, додайте свої улюблені.
Куряче філе промиємо під проточною водою. Наріжемо курку на дуже дрібні шматочки. Коли фарш подрібнений за допомогою м’ясорубки, вироби виходять не такими смачними. Ріпчасту цибулю очистимо від шкірки, помиємо і нашаткувати на дуже дрібні шматочки.
Кладемо в наше підготовлене кефіру тесту куряче філе, цибулю, петрушку. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
У сковороду наливаємо рослинне масло і добре розігріваємо. Викладаємо ложкою тісто. Смажимо оладки на середньому вогні з одного боку 5 хвилин до засмаженої скоринки і з іншого боку, ще 3 хвилини.
Викладаємо на блюдо і подаємо в гарячому вигляді до столу.
Смачного!
Оладки з курки на кефірі: автор рецепта і фото Анна Дуда.