Рецепт від передплатниці Світлани С.
Для мене всі страви з соєвим м’ясом смачні, корисні і поживні. Хоча існує думка, що зараз вся соя ГМО і її потрібно остерігатися, я ігнорую це питання. Мені досить того, щоб на упаковці соєвого продукту була позначка «Без ГМО», тоді із задоволенням купую і творю свої шедеври.
Салат з м’ясного аналога відмінно підійде для тих, хто вирішив скинути зайві кілограми (я їла будучи на дієті), дотримується посту, веганам або вегетаріанцям, або тим, хто просто веде здоровий спосіб життя. Свіжості закусці додадуть огірки і ароматна річна зелень.
Інгредієнти для приготування салату з соєвого м’яса і огірків:
- Соєвий аналог м’яса – 60 гр.,
- Огірок – 2 штуки,
- Цибуля ріпчаста – близько 50 гр.,
- Соєвий соус – 2-3 ст. л.,
- Приправа для корейської моркви – 1 ч. Л.,
- Олія рафінована – 3 ст. л.,
- Окріп – 0,5 л.,
- Свіжа зелень (рубана) – 3 ст. л.
Як приготувати вегетаріанський салат з соєвого м’яса
Підготуйте необхідні для приготування салату інгредієнти.
Заваріть сухе соєве м’ясо гарячою водою. Залиште на півгодини, накрийте чашку кришкою.
Після злийте воду, промийте м’ясо в холодній воді, відкиньте м’ясо на друшляк.
Промиті огірки акуратно наріжте гострим ножем тонкої невеликий соломкою.
Викладіть огірки в миску і посипте сухий приправою.
Попередньо промиту зелень, порубати і посипте нею огірки.
Перемішайте всі інгредієнти. Додайте в загальну миску заварені соєве м’ясо.
Полийте інгредієнти в мисці соєвим соусом, краще віддати перевагу рідкому соусу.
Очистіть цибулю і порубати його півкільцями. Пасеруйте до м’якості в розігрітій олії. Вилийте масло з цибулею в салат.
Ретельно все перемішайте.
Подавайте салат відразу ж, так як огірки з часом дають сік, йде «хрустінка».
Замінивши соєвий аналог м’ясом сейтан або ковбасою з тофу, вийде теж дуже смачний веган салат!
Приємного вам апетиту!