Любителям Баранинці присвячується! Пропонуємо вашій увазі рецепт запеченої в духовці баранячої лопатки в маринаді зі спеціями і сухою гірчицею.
Передня і задня нога барана – це основні частини, на яких зосереджена м’ясна м’якоть. Якщо є вибір, яке м’ясо запекти, віддайте перевагу лопаток. Це м’ясо ніжніше і соковите, як раз ідеальне блюдо для недільного вечері або святкового застілля. Особливо, якщо дорогих гостей потрібно чимось смачним і ситним пригостити.
Бараняча лопатка запечена в духовці в рукаві
Рецепт баранячої лопатки насправді донезмоги простий в приготуванні, справ-то обмазати ногу в спеціях і соусі, дати трохи постояти або відразу відправити в духовку.
Ця страва – справжня палочка виручалочка для тих, хто знає, як воно просто готується. Поставивши лопатку в духовку, ви спокійно можете забути про неї на цілу годину. Причому бараняча лопатка готується швидше, ніж, задня бараняча нога.
Щоб відвернути від специфічного запаху баранини, це м’ясо в рецептах поєднують з такими прянощами, як розмарин, будь мелений перець, майоран, чебрець, імбир і орегано.
Включайте в свій раціон баранину, це м’ясо корисне і смачне! А якщо вам вдалося її придбати на ринку, сміливо беріться готувати!
Складові:
- бараняча лопатка (або передня ніжка ягняти),
- гірчичний порошок,
- майонез (або суміш кефіру і сметани),
- часник,
- суміш приправ, до складу яких входять сіль йодована, перець червоний, перець чорний, розмарин, фенугрек, майоран, імбир і орегано,
- сіль,
- зелень,
- рукав для запікання.
Процес приготування:
Для початку натираємо баранячу лопатку або передню ногу ягняти гірчичним порошком, сіллю і сумішшю приправ, потім обмазуємо соусом.
Для соусу змішуємо майонез (його можна замінити сметаною і кефіром в рівних пропорціях) і рубаний часник. Часнику візьміть стільки, скільки ви вважаєте за потрібне.
Проколюємо баранячу лопатку з усіх боків ножем. Це необхідно зробити для того, щоб м’ясо краще промаринувалося. Для утворення більш рум’яної скоринки лопатку можна ще зверху трохи обсипати гірчичним порошком.
Далі, поміщаємо лопатку в рукав для запікання і залишаємо так маринуватися не менше ніж на півгодини. Якщо часу немає, відправляємо через 30 хвилин в духовку. Якщо час є, поставте мариновану баранячу ногу на ніч в холодильник. Так м’ясо стане ще смачніше.
Розігріваємо духову шафу до температури 180 ° С, і ставимо баранінку пекти (м’ясо ставити в добре розігріту духову шафу!).
Назріє питання: скільки часу запікати баранячу лопатку або передню ногу? Шматок баранини вагою 1.5-2 кг запікати потрібно не менше півтори години. Але знову ж таки, ступінь готовності м’яса для всіх різна. Вважається, що якщо при глибокому проколі смаженого шматка м’яса випливає ледве-ледве рожевий сік, то баранина і яловичина готова (не плутати зі свининою!). Якщо м’ясо з рожевим соком вам не до смаку, потримайте його в духовці ще хвилин 15-20.
Отже, при 180 градусах тримаємо баранячу ногу 1 годину. Після закінчення часу температуру зменшуємо до 150 ° С. Ще через 30 хвилин ароматна запечена бараняча лопатка в рукаві готова.
До столу страву з баранини подавати гарячим. Ефектною буде подача цілим шматком на великому блюді із зеленню. Лопаткову кістку і потрібно буде вийняти з м’яса, в рукаві м’ясо виходить добре розпареним, томління, тому кісточка виходить легко.
Запечене м’ясо добре поєднується зі свіжими овочами та зеленню, наприклад, з вітамінним салатом зі свіжої капусти.
За рецепт і покрокові фото приготування баранячої лопатки дякуємо Софію Березину.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!