запечена скумбрія з овочами днями була у мене на столі. Рецепт досить простий, але, тим не менше, хочу їм з вами поділитися. Ніжна соковита риба готується одночасно з овочевим гарніром. Смачно, просто і красиво!
У цій статті розповім вам про ще один спосіб як смачно приготувати скумбрію в духовці, теж з овочами, тільки фарширована риба готується запеченої у фользі.
запечена скумбрія
Нам знадобляться наступні
Складові:
- скумбрія 3 штуки,
- Картопля – 3 штуки,
- Морква – 2 штуки,
- Цибуля ріпчаста – 2 штуки,
- Помідори – 2 штуки,
- Перець болгарський – 1 штука,
- Вершки або сметана – 100 грам,
- Олія – 1 столова ложка,
- Сіль за смаком,
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
Овочі вимити. Лук очистити, подрібнити дрібним кубиком. Очищену моркву натерти на тертці. Помідори і солодкий перець подрібнити кубиком.
З ложкою рослинного масла спасерувати цибулю і моркву,
додати до них на сковорідку томати і болгарський перець.
Додати сіль і сушені трави, трохи загасити.
У розмороженої скумбрії видалити голову і хвіст. Далі зробити надріз з боку спинки і видалити хребет, не розрізаючи черевце. Філе скумбрії посолити і присмачити спеціями.
Картоплю очистити і порізати дрібними кубиками.
У глибоке деко або форму для випічки викласти обсмажену до напівготовності овочеву суміш (цибуля, морква, помідори і перець). На овочеву подушку укласти шаром подрібнений сиру картоплю.
Оброблену рибу (філе без кісток) скласти у вигляді тушки. При запіканні скумбрії картопля просочиться її соками і ароматами, блюдо вийде – пальчики оближеш! Щоб шкурка вийшла красивого золотистого кольору, її потрібно змастити. Для цих цілей підійде рослинне масло, майонез або як в моєму випадку – жирні вершки (каймак, який я зняла з прокипяченного цільного молока).
Запечена скумбрія з овочами готується в добре прогрітій духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Картопля краще подрібнювати дрібно, кубиком або тонкими слайсами, щоб вона встигла проготовіться.
Спробуйте приготувати рибку за цим рецептом, ну, дуже смачно!
Другий варіант приготування запеченої скумбрії
Скумбрія запечена з овочами у фользі
- скумбрія – 3-4 штуки,
- картопля – 4 штуки,
- морква – 1 штука,
- цибулина – 1 штука,
- часник – 2 зубки,
- майонез – 70 грам,
- оливкова олія – 50 мл,
- приправи і сіль – за смаком.
Наріжте часник, морква, цибуля і картопля кружечками. Половину цибулі і моркви відкладіть поки в сторону. В решту підготовлених овочів додайте майонез. Використовуючи ложку, акуратно перемішайте. На деякий час залиште масу, щоб овочі могли як слід просочитися і обмінятися ароматами.
В цей час промийте свіжу скумбрію, попередньо видаливши голову і нутрощі. Посоліть і поперчіть її зовні і всередині за своїм бажанням.
У кожну тушку риби покладіть моркву і цибулю без соусу, які відкладали на початку приготування. Окремо загорніть кожну скумбрію в фольгу.
Змастіть маслом деко для запікання. Розкладіть на ньому овочі з картоплею в соусі і скумбрію у фользі. Готуйте в духовці, який попередньо слід розігріти до 180 градусів, протягом півгодини.
Без особливих зусиль у вас вийшло дуже смачне і корисне блюдо із запеченої риби і овочів.
Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!