Скумбрія запечена в духовці з овочами



запечена скумбріязапечена скумбрія з овочами днями була у мене на столі. Рецепт досить простий, але, тим не менше, хочу їм з вами поділитися. Ніжна соковита риба готується одночасно з овочевим гарніром. Смачно, просто і красиво!

скумбрія запечена в духовці

У цій статті розповім вам про ще один спосіб як смачно приготувати скумбрію в духовці, теж з овочами, тільки фарширована риба готується запеченої у фользі.

запечена скумбрія

Нам знадобляться наступні

Складові:

  • скумбрія 3 штуки,
  • Картопля – 3 штуки,
  • Морква – 2 штуки,
  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки,
  • Помідори – 2 штуки,
  • Перець болгарський – 1 штука,
  • Вершки або сметана – 100 грам,
  • Олія – ​​1 столова ложка,
  • Сіль за смаком,
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Овочі вимити. Лук очистити, подрібнити дрібним кубиком. Очищену моркву натерти на тертці. Помідори і солодкий перець подрібнити кубиком.

цибуля морква для скумбріїЗ ложкою рослинного масла спасерувати цибулю і моркву,

перець помідори для скумбріїдодати до них на сковорідку томати і болгарський перець.

овочі для скумбріїДодати сіль і сушені трави, трохи загасити.

рецепт запеченої скумбріїУ розмороженої скумбрії видалити голову і хвіст. Далі зробити надріз з боку спинки і видалити хребет, не розрізаючи черевце. Філе скумбрії посолити і присмачити спеціями.

Картоплю очистити і порізати дрібними кубиками.

скумбрія запечена з картоплеюУ глибоке деко або форму для випічки викласти обсмажену до напівготовності овочеву суміш (цибуля, морква, помідори і перець). На овочеву подушку укласти шаром подрібнений сиру картоплю.

скумбрія запечена рецептОброблену рибу (філе без кісток) скласти у вигляді тушки. При запіканні скумбрії картопля просочиться її соками і ароматами, блюдо вийде – пальчики оближеш! Щоб шкурка вийшла красивого золотистого кольору, її потрібно змастити. Для цих цілей підійде рослинне масло, майонез або як в моєму випадку – жирні вершки (каймак, який я зняла з прокипяченного цільного молока).

скумбрія в духовціЗапечена скумбрія з овочами готується в добре прогрітій духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Картопля краще подрібнювати дрібно, кубиком або тонкими слайсами, щоб вона встигла проготовіться.

Спробуйте приготувати рибку за цим рецептом, ну, дуже смачно!

Другий варіант приготування запеченої скумбрії

    Скумбрія запечена з овочами у фользі

  • скумбрія – 3-4 штуки,
  • картопля – 4 штуки,
  • морква – 1 штука,
  • цибулина – 1 штука,
  • часник – 2 зубки,
  • майонез – 70 грам,
  • оливкова олія – ​​50 мл,
  • приправи і сіль – за смаком.

Наріжте часник, морква, цибуля і картопля кружечками. Половину цибулі і моркви відкладіть поки в сторону. В решту підготовлених овочів додайте майонез. Використовуючи ложку, акуратно перемішайте. На деякий час залиште масу, щоб овочі могли як слід просочитися і обмінятися ароматами.

В цей час промийте свіжу скумбрію, попередньо видаливши голову і нутрощі. Посоліть і поперчіть її зовні і всередині за своїм бажанням.

У кожну тушку риби покладіть моркву і цибулю без соусу, які відкладали на початку приготування. Окремо загорніть кожну скумбрію в фольгу.

Змастіть маслом деко для запікання. Розкладіть на ньому овочі з картоплею в соусі і скумбрію у фользі. Готуйте в духовці, який попередньо слід розігріти до 180 градусів, протягом півгодини.

Без особливих зусиль у вас вийшло дуже смачне і корисне блюдо із запеченої риби і овочів.

Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!