Страви з птиці корисні, ситні і смачні. Сьогодні нікого не здивуєш куркою-гриль, запеченої індичкою і смаженої качкою. Однак якщо ви подасте до столу тушкованого з овочами фазана, гості будуть приємно здивовані не тільки тим, що це фазанчік, але і тим, якою ніжною може бути дика пташка. Ваша ж задача – підготувати необхідні інгредієнти і бути готовою приймати компліменти, не кажучи про те, що багато в чому це блюдо – результат старань мультиварки. Спеціально для читачів сайту Хороші рецепти розповімо, як приготувати фазана.
Фазан рецепт в мультиварці
фазан в мультиварці
Складові:
- фазан – 1 кг;
- болгарський перець – 0,5 кг;
- помідори – 0,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 0,5 кг;
- масло рослинне – 50 мл;
- сіль і чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
Фазана ріжемо великими шматочками, видаляємо шкірку.
У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і включаємо режим «Гасіння».
Відправляємо в масло шматочки м’яса.
Перець миємо. Видаляємо насіння і плодоніжки. Крупно ріжемо.
Цибулю чистимо. Моєму. Чи не занадто крупно нарізаємо.
Помідори миємо. Ріжемо невеликими шматочками.
Через годину, не забуваючи періодично перемішувати, додаємо до фазану цибулю. Продовжуємо гасити.
Через хвилин 20 приходить черга і томатів. Солимо, перчимо. Не переборщити!
За 10 хвилин до закінчення режиму «Гасіння» відправляємо до м’яса і овочів перець. Перемішуємо. Чекаємо сигналу мультиварки, який повідомляє про готовність страви, і знімаємо пробу!
Приготований за цим рецептом фазан може стати не тільки поживним основною стравою, нерідко його подають до столу в якості теплого салату. Якщо ж відшукати фазана – завдання, з якою впоратися вам не під силу, не забороняється замість нього використовувати домашню курочку. Повірте – результат вам і вашим домочадцям обов’язково сподобається. Смачного!