Що в літній день може бути краще порції холодної окрошки? Це перша страва так любимо багатьма. Кожна господиня готує окрошку по-своєму. Хтось додає в неї майонез і готує на воді або сироватці, хтось ллє в неї квас, треті кладуть м’ясо замість ковбаси, а четверті і зовсім вважають за краще вегетаріанський рецепт. У нас сьогодні в меню буде окрошка на мінералці і кефірі з ковбасою.
Окрошка на мінералці рецепт з кефіром
Зазначена кількість інгредієнтів можна змінювати за бажанням. Так, хтось не любить, коли в окрошка багато картоплі, інші вважають за краще густе блюдо, а треті – рідке. Змішуйте, пробуйте і експериментуйте і тоді вам вдасться приготувати смачну і охолоджуючу в літню спеку окрошечка. Спеціально для читачів сайту Хороші рецепти розповімо:
як приготувати окрошку на кефірі і мінералці зі сметаною
Складові:
- шинка копчена або ковбаса – 300 грамів;
- редиска – 6-8 штук;
- яйця – 5 штук;
- огірки свіжі 3-4 штуки;
- картопля – 3 штуки;
- цибуля зелена – 1 пучок;
- кріп – 1 пучок;
- сметана – 250 грамів;
- кефір – 1 літр;
- мінеральна вода з газом – 3 літри (+/-);
- сіль, чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
На самому початку відварюємо до готовності картоплю в мундирі. Охолоджуємо. Чистимо. Ріжемо кубиками приблизно 1х1 см.
Яйця варимо після закипання 15 хвилин. Охолоджуємо під струменем холодної води. Дрібно рубаємо.
Ковбасу нарізаємо кубиками приблизно такого ж розміру.
Огірки миємо. Обсушуємо. Ріжемо маленькими кубиками. При бажанні огірочки можна натерти на середній тертці.
Редиску подрібнюємо тим же способом, що і огірки.
Зелену цибулю і кріп моєму. Обсушуємо. Дрібно рубаємо.
З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти.
Холодний кефір змішуємо зі сметаною. Відправляємо в каструлю з ковбасою і овочами.
Додаємо охолоджену мінералку.
Солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо. Дайте окрошка настоятися півгодини в прохолодному місці, а після розливайте по тарілках.
Смачного!
Класична окрошка на мінералці і кефірі: рецепт і фото Марини Орєшкін спеціально для сайту Хороші рецепти.