Веганські млинці з цибулею
Веганські млинці до смаку ні чим не поступаються «звичайним», приготованим на яйцях і молоці. Пісні млинці виходять ніжними, з красивим золотим кольором і дуже смачними.
Рецепт млинчиків – універсальний: ріпчаста цибуля можна замінити на зелений або цибуля порей, що зробить страву більш пікантним і менш жирним. Також до млинців можна придумати будь-яку начинку, наприклад товчений картопля, гриби, соєве м’ясо, сир, будь-які фрукти і так далі. А додавши в тісто трохи більше цукру, какао або бананове пюре, можна приготувати веганські шоколадно-бананові оладки. Загалом, смак цієї страви буде залежати лише від фантазії кухаря.
Найпростіший і смачний спосіб приготувати вегетаріанські млинці – це посмажити їх з ріпчастою (або червоним) цибулею і спецією каррі. Це прекрасне поєднання зробить блюдо повноцінним: смачним і ситним.
Отже, щоб приготувати цибульні млинці, нам знадобиться:
- 3 склянки води
- 3-4 склянки борошна (залежить від сорту та якості борошна, але краще орієнтуватися по консистенції тесту)
- 1 велика цибулина
- 1-2 ст. л. цукру
- 1 ч. Л. спеції каррі
- 0, 5 ч. Л. солі або за смаком
- червоний мелений перець за бажанням
- рослинне масло, щоб обсмажити цибулю (можна обійтися і без масла, млинці вийдуть не жирними)
Як приготувати млинці з цибулею
Воду змішати з порошком карі. Це дасть млинців не тільки приємний смак, але і гарний золотий колір. Головне, не переборщити з спецією, так як каррі може дати тісту гірчинку. На 300 мл. води, буде досить 1 ст. л. (Без гірки) порошку. Каррі підійде як для солоних, так і для солодких млинчиків.
Додати 2 ст. л. цукру.
Маленькими порціями засипати борошно і ретельно збити віночком, щоб не утворювалися грудочки.
Додати сіль і червоний мелений перець і перемішати. Консистенція повинна вийти як рідка сметана (тісто трохи тягнеться, коли ллється з ложки).
На рослинному маслі обсмажити цибулю (до напівготовності).
Вилити ополоник тесту на сковороду і рівномірно розподілити, щоб млинець присмажився з усіх боків однаково.
Перевертаємо цибульний млинець. І підрум’янюємо з другої сторони.
Через пару хвилин млинець з цибулею готовий. А через 10 хв. на столі буде готова ціла тарілка духмяних млинчиків з цибулею і каррі.
Смачного!