Печериці на мангалі

Першотравневі свята для багатьох з нас це відчуття свята, період пікніків, ароматного шашлику на природі та відпочинку в колі близьких, друзів і рідних. Так давайте проведемо ці свята весело і добре. На стіл подамо смачні, ароматні та корисні страви з димком. Багато готують печериці на мангалі, але найчастіше рецепт маринування грибів полягає в приготуванні маринаду на основі майонезу. Я вже втомилася повторювати і доводити, що майонез – це остаточний продукт, холодний соус і використовується в їжу в своєму первісному вигляді. Його краще не використовувати для піци, для приготування маринадів. Це не корисно і майонез при запіканні горить. Давайте готувати не тільки смачну, але і корисну їжу. Печериці вдячний продукт і практично не потребує тривалого маринуванні. Спеціально для читачів сайту Хороші рецепти приготуємо сьогодні шашлик з печериць без майонезу, на основі соєвого соусу, олії та спецій.

Печериці на мангалі

Печериці на мангалі

Що хочу сказати про смак? Да нічого. Це мега смачний шашлик з печериць. Він дуже соковитий, ароматний. Подавати його, звичайно, потрібно гарячим, відразу з мангала до столу. У міру остигання шашлик з грибів втрачає свою принадність, але не перестає бути смачним. Таке грибне блюдо схвалять вегетаріанці і люди, які дотримуються здорового способу життя. Досить готувати гриби в майонезі! Майонез залиште для салатів або використовуйте його в якості соусу.

Кількість порцій – 6
Час приготування – 30 хвилин
Кухня: Європейська

як замаринувати печериці для шашлику без майонезу

Складові:

  • печериці – 500 г,
  • соєвий соус 2-3 ст. ложки,
  • спеції до овочів гриль – за смаком,
  • часник – 2 зубчики,
  • рослинне масло – 3 ст. ложки.

Процес приготування:

Для приготування грибних шашличків на мангалі візьміть наступні продукти: печериці свіжі, часник, соєвий соус, спеції до овочів гриль, рослинне масло.

Печериці часник соєвий соус

Грибочки для приготування шашличків слід брати свіжі, ті, у яких капелюшок не оговталася від ніжки. Ці гриби пружні і соковиті. В іншому випадку вони на мангалі пожухнут, зморщаться. Отже, гриби промийте під проточною водою. Важкодоступну бруд можна видалити щіточкою для чищення овочів. З свіжих печериць не потрібно знімати плівку на капелюшку, адже в ній аромат гриба. Промийте під проточною водою, але не замочуйте їх у воді надовго. Вони швидко набираються вологи, що не йде на користь. Ніжки грибів подрежьте так, щоб вони стали рівненькі і акуратні.

Підготувати гриби для шашлику

Підготовлені печериці помістіть в миску або пластиковий судочек. Немає необхідності задовго маринувати гриби, до нанизування на шампур. Досить буде замаринувати їх на 30 хвилин до початку приготування, і вони встигнуть промаринуватися.

Влийте пару ложок соєвого соусу. Додайте рослинне масло. Я використовую оливкову першого віджиму, але можна взяти навіть соняшникову. Особливого значення це не має.

Як замаринувати печериці для шашлику

Через прес видавіть часник (або наріжте його дрібно ножем), додайте спеції до приготування овочів на грилі. Можна використовувати ті спеції, які вам доступні і більше подобаються. Сіль я більше не клала в маринад, так як досить солі в соєвому соусі, а ось чорного меленого перцю я додала.

Часник спеції в маринад

Змішайте всі інгредієнти в мисці. Накрийте миску або судок кришкою і візьміть з собою в дорогу, на пікнік. Мариновані гриби будуть виглядати ось так.

Мариновані гриби для шашлику

Підготуйте шампурчікі. Потрібно взяти тонкий шампур з невеликим лезом. Це дозволить акуратно нанизати гриби на шампур, що не розірвавши його на дві частини. Якщо у вас немає металевих шампурів, але є бамбукові палички для шашличків, то можна використовувати їх. Заздалегідь, за 30 хвилин до, замочіть повністю бамбукові палички у воді. Палички наситяться водою і не будуть горіти на мангалі. На них ми нанизати гриби, але краю цих паличок раджу обернути фольгою.

Печериці на шампурах

Перед початком нанизування шампурчіков, струсіть гриби в судочку, щоб вони знову поринули в маринад. Розведіть на мангалі багаття. Підкиньте дров і дайте їм розгорітися. Не можна на сильному полум’я готувати шашлик з грибів. Багаття повинен добре прогоріти, а вже після, на тліючих вугіллі готувати.

Печериці на багатті

Грибні шашлички встановіть на мангалі і по 3-4 хвилини з кожного боку обсмажте їх на мангалі. У міру обсмажування, повертайте шампур так, щоб жар приготував гриби з усіх боків. Печериця досить соковитий гриб. При обсмажуванні на мангалі буде виділятися сік, який буде капати на вугілля. Не переживайте, що гриби будуть сухі. У них досить соку і маринаду. Залишками маринаду шашлички поливати не потрібно.

грибні шашлички

Через 10 хвилин зніміть шашлик з печериць з мангалу.

Шашлик із грибів на мангалі

Гриби можна подавати на шпажках або, знявши з шампура, викласти в тарілку. Обов’язково подавати гарячим. В охолодженому вигляді блюдо теж смачне, але втрачає свою принадність. Готові печериці на мангалі посипте рубаною зеленню і подайте до столу.

Шашлик з шампіньйонів