Пропоную вам приготувати морозиво з аквафаби. Перевагами такого десерту є те, що до смаку і текстурі воно нагадує вершкове, але готується без молочних продуктів! Аквафаба – це інгредієнт, який, як правило, завжди є під рукою, а ви про це навіть не здогадуєтеся! Вода (бульйон) з зварених бобових, а також сік, злитий з банки з консервованим зеленим горошком, квасолі або нуту – все це і є аквафаба. З цієї рідини можна приготувати морозиво, як у нас в рецепті, безе, торт «Пташине молоко» і навіть майонез.
У приготуванні такого десерту завжди використовується лимонний сік або лимонна кислота, оскільки на смак збита аквафаба прісна.
Морозиво з квасолі (або інше бобова) дуже швидко тане, а в станула вигляді втрачає свої повітряні властивості. І якщо погано збити аквафабу, то в морозилці маса розшаровується і на морозиві утворюється незамерзаюча пінка.
Складові:
- аквафаба – 150 мл;
- лимонна кислота – 1/3 ч. л .;
- цукор (цукрова пудра) – 80 гр .;
- джем, варення – за бажанням.
А ось ще один смачний рецепт веганскої морозива з банана!
Як приготувати морозиво з аквафаби
Переливаємо аквафабу в глибоку ємність. Я використовую рідину від консервованої квасолі. Збиваємо блендером або міксером.
Додаємо лимонну кислоту. Знову збиваємо.
Додаємо цукор. Збиваємо, поки цукор не розчиниться. Або для спрощення використовуйте цукрову пудру.
Маса повинна вийти густа, щільна, добре тримати форму.
Додайте одну – дві ложки повидла або варення. Чи не розмішуйте варення до кінця, просто проверніть його ложкою, тоді морозиво буде мати апетитні кольорові прожилки. Я додала ложку сливового джему.
Одна частина десерту у мене біла, друга – біло-рожева.
Прибираємо масу в морозилку до замерзання.
Через кілька годин морозиво з аквафаби готово!
Експериментуйте зі смаком, додаючи різні топінги і конфітюри. З повагою, Олена О.