Веганські тефтелі з сочевиці з рисом
Рецепт вегетаріанських тефтелі з сочевиці прислала одна з наших читачок – Юля Чупрун, яка вже понад 7 років дотримується веганскої харчування. За словами Юлії, пісні тефтелі за фірмовим рецептом виходять набагато смачніше, і звичайно ж, корисніше, ніж їх не вегетаріанський варіант.
Щоб швидко приготувати пісні тефтелі (їжачки з рисом) слід заздалегідь замочити зелену сочевицю в питній воді, краще на всю ніч. За цей час бобові гарненько просочаться і набухнуть, що скоротить час приготування в кілька разів.
Юлія радить не додавати спеції до сочевичним їжачкам, густа підлива з томатної пасти і моркви наситить тефтелі «потрібним» смаком і додасть соковитості бобовим.
Отже, нам знадобиться:
- 300 гр. зеленої сочевиці
- 1 склянка рису (ст. – 250 мл.)
- 1-2 шт. свіжої моркви
- 2-3 зубчики часнику
- томатна паста чи томатний сік для соусу
- сіль, перець за смаком
Готуємо сочевичним тефтелі з рисом під томатним соусом
Сочевицю замочити на ніч у питній воді. Перед приготуванням злити всю воду.
За допомогою блендера або м’ясорубки перетерти бобові, щоб вийшов сочевичний «фарш».
Відварити рис до напівготовності і остудити. Змішати рис із сочевичним пюре, додати сіль, перець і дрібно нарізаний часник.
Ретельно перемішати всі інгредієнти.
Моркву натерти на тертці. Налити в сковороду 1-1,5 склянку води, додати 3-5 ст. л. томатної пасти (або більше).
З чечевичного фаршу скачати кульки і опустити в киплячий томатний соус. Накрити кришкою і тушкувати, приблизно, 10 хв. Потім рисові їжачки слід акуратно перевернути, полити зверху соусом, в якому вони перебували і згасити ще 10 хв.
Так як вегетаріанські тефтелі готуються без яєць, вони дуже погано тримають форму. Тому перевертати і поливати заправкою їх слід з максимальною обережністю.
Автор рецепта радить частіше поливати тюфтельки, таким чином вони будуть більш соковитими і ароматними.
Через 15-20 хв. веганські тефтелі будуть готові! Їх можна подавати до картопляного пюре, гречаної каші, макаронів, свіжим овочам і т.д.
Смачного!