Вегетаріанські тефтелі з сочевиці з рисом

Веганські тефтелі з сочевиці Веганські тефтелі з сочевиці з рисом

Рецепт вегетаріанських тефтелі з сочевиці прислала одна з наших читачок – Юля Чупрун, яка вже понад 7 років дотримується веганскої харчування. За словами Юлії, пісні тефтелі за фірмовим рецептом виходять набагато смачніше, і звичайно ж, корисніше, ніж їх не вегетаріанський варіант.

Щоб швидко приготувати пісні тефтелі (їжачки з рисом) слід заздалегідь замочити зелену сочевицю в питній воді, краще на всю ніч. За цей час бобові гарненько просочаться і набухнуть, що скоротить час приготування в кілька разів.

Юлія радить не додавати спеції до сочевичним їжачкам, густа підлива з томатної пасти і моркви наситить тефтелі «потрібним» смаком і додасть соковитості бобовим.

Отже, нам знадобиться:

  • 300 гр. зеленої сочевиці
  • 1 склянка рису (ст. – 250 мл.)
  • 1-2 шт. свіжої моркви
  • 2-3 зубчики часнику
  • томатна паста чи томатний сік для соусу
  • сіль, перець за смаком

Готуємо сочевичним тефтелі з рисом під томатним соусом

Сочевицю замочити на ніч у питній воді. Перед приготуванням злити всю воду.

Зелена сочевиця

За допомогою блендера або м’ясорубки перетерти бобові, щоб вийшов сочевичний «фарш».

збити блендером

Відварити рис до напівготовності і остудити. Змішати рис із сочевичним пюре, додати сіль, перець і дрібно нарізаний часник.

Додати рис

Ретельно перемішати всі інгредієнти.

замісити фарш

Моркву натерти на тертці. Налити в сковороду 1-1,5 склянку води, додати 3-5 ст. л. томатної пасти (або більше).

морква

З чечевичного фаршу скачати кульки і опустити в киплячий томатний соус. Накрити кришкою і тушкувати, приблизно, 10 хв. Потім рисові їжачки слід акуратно перевернути, полити зверху соусом, в якому вони перебували і згасити ще 10 хв.

гасити

Так як вегетаріанські тефтелі готуються без яєць, вони дуже погано тримають форму. Тому перевертати і поливати заправкою їх слід з максимальною обережністю.

Автор рецепта радить частіше поливати тюфтельки, таким чином вони будуть більш соковитими і ароматними.

готові тефтелі

Через 15-20 хв. веганські тефтелі будуть готові! Їх можна подавати до картопляного пюре, гречаної каші, макаронів, свіжим овочам і т.д.

Пісні тефтелі з сочевиці з пюре

Смачного!