Картопля з овочами в духовці
Багатоскладові страви, та ще й у духовці – це завжди зручно і смачно. А яка економія часу! Адже суть готування зводиться до того, що потрібно все порізати, скласти у форму, приправити спеціями за смаком, поставити в духовку і забути приблизно на годину. Пропонуємо цікаві рецепти картоплі з м’ясом і різними овочами, приготованої у фользі, рукаві, горщиках.
Картопля в духовці з овочами у фользі – найпростіший фото рецепт
Якщо запекти картоплю з овочами в духовці, вийде простий, смачний і дуже корисний гарнір або самостійна страва. Овочі можна брати будь-які за сезоном або можливостями: будь-які види капусти, моркву, кабачки і навіть гарбуз. Готувати можна навіть із заморожених продуктів.
Інгредієнти
- Картопля: 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Помідор: 1 шт.
- Болгарський перець: 1 шт.
- Рослинна олія: 2 ст. л. л.
- Сіль, чорний перець: за смаком
- Розмарин: дрібка
Інструкція приготування
- Усі овочі за потреби чистимо, миємо, нарізаємо і змішуємо.
- До овочів додаємо сіль, спеції та рослинну олію, перемішуємо.
- Викладаємо овочеву суміш у форму.
- Форму накриваємо фольгою, відправляємо запікатися в духовку на 1 годину за температури 220 градусів.
- Через годину знімаємо фольгу і запікаємо ще 10-15 хвилин.
- Даємо хвилин п’ять, щоб картопля трохи охолола, і подаємо до столу як самостійну страву або на додаток до м’яса, риби.
Картопля з овочами та куркою в духовці – рецепт у горщиках
Страви в горщиках готуються досить просто, але при цьому відрізняються неперевершеним смаком. Перед закладкою продукти бажано обсмажити, так виходить смачніше. Але якщо зовсім немає часу або хочеться в рази підвищити корисність їжі, можна використовувати все в сирому вигляді. Набір продуктів на 3 горщики по 0,5 літра.
У рецепті використовується філе з курячого стегна, можна замінювати іншими частинами. Кількість рідини можна регулювати самостійно. Більше води – вийде рагу, менше – густа друга страва.
Інгредієнти:
- 1 цибулина;
- 750 г філе;
- 150 мл води;
- 4 ст. л. сметани;
- 0,5 кг картоплі;
- 1 морквина;
- спеції;
- кріп свіжий, сушений.
Приготування:
- Збираємо інгредієнти за списком, чистимо і миємо овочі та приступаємо до готування.
- Нарізаємо маленькими кубиками очищену морквину, також головку ріпчастої цибулі.
- Далі перекладаємо овочі на сковороду, злегка обсмажуємо.
- Дрібними кубиками ріжемо картоплю, довільними шматками філе.
- Коли овочі набудуть гарного золотистого кольору, сковороду відставляємо і даємо засмажці злегка охолонути.
- У сметану кладемо спеції, сушений кріп, підливаємо воду. Усе ретельно розмішуємо. Залишаємо на 3-4 хвилини.
- На дно кожного горщика кладемо картоплю, потім обсмажені овочі, шматочки філе, знову картоплю, обсмажені овочі.
- Чергуємо шари, поки не закінчаться всі продукти.
- Розподіляємо по горщиках весь соус і додаємо по 0,5 ч. л. л. солі. За бажанням кидаємо по невеликому шматочку вершкового масла.
- Закриваємо кришками, ставимо в холодну духовку, вмикаємо 220 градусів, забуваємо про страву на 70 хвилин. Даємо хвилин 10 настоятися і трохи охолонути і подаємо смачну страву прямо в горщиках.
Рецепт картоплі з м’ясом і овочами – як приготувати страву в рукаві
Для приготування запеченої картоплі можна використовувати не тільки фольгу або горщики. Все чудово виходить у мішках або рукавах для запікання. Ловіть ще один чудовий рецепт.
За бажанням можна брати інші овочі. Зі свининою відмінно поєднується кабачок, гарбуз, капуста, квасоля. Замість свинини підійде індичатина і молода телятина.
Інгредієнти:
- 0,6 кг свинини;
- 0,8 кг картоплі;
- 0,1 кг цибулі ріпчастої;
- 1-2 помідори;
- 0,2 кг болгарського перцю;
- 0,2 кг морквини;
- 4 часточки часнику;
- 25 мл соєвого соусу;
- 40 мл рослинної олії;
- 0,5 ч. л. італійських (прованських) трав.
Приготування:
- Свинину нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо до м’яса соєвий соус, прованські трави, солимо, перчимо, видавлюємо чотири зубчики часнику. Розмішуємо, накриваємо харчовою плівкою, ставимо на 2 години в холодильник.
- Очищену моркву нарізаємо півкільцями. Цибулину четвертинками, потім соломкою. Болгарський перець соломкою, помідор півкільцями. Зелень рубаємо довільно.
- Картоплю чистимо, миємо, ріжемо досить великими шматочками довільної форми. Додаємо решту овочів, солимо, вливаємо рослинну олію, добре перемішуємо.
- Овочеву суміш перекладаємо в рукав або в пакет для запікання. Зверху кладемо замариноване м’ясо.
- Пакет закриваємо затискачем, кладемо у форму, робимо проколи в 5-6 місцях для виходу пари.
- Ставимо запікатися в прогріту заздалегідь до 200 градусів духовку. Через деякий час дістаємо, розрізаємо рукав і запікаємо ще 10 хвилин.
- Цю невигадливу на перший погляд страву можна подати навіть на святковий стіл. А щоб вона стала ще смачнішою і мала ефектний вигляд, після розрізання рукава її потрібно засипати гарним шаром сиру.