Другі страви

Картопля з овочами в духовці

Багатоскладові страви, та ще й у духовці – це завжди зручно і смачно. А яка економія часу! Адже суть готування зводиться до того, що потрібно все порізати, скласти у форму, приправити спеціями за смаком, поставити в духовку і забути приблизно на годину. Пропонуємо цікаві рецепти картоплі з м’ясом і різними овочами, приготованої у фользі, рукаві, горщиках.

Картопля в духовці з овочами у фользі – найпростіший фото рецепт

Якщо запекти картоплю з овочами в духовці, вийде простий, смачний і дуже корисний гарнір або самостійна страва. Овочі можна брати будь-які за сезоном або можливостями: будь-які види капусти, моркву, кабачки і навіть гарбуз. Готувати можна навіть із заморожених продуктів.

Інгредієнти

  • Картопля: 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Помідор: 1 шт.
  • Болгарський перець: 1 шт.
  • Рослинна олія: 2 ст. л. л.
  • Сіль, чорний перець: за смаком
  • Розмарин: дрібка

Інструкція приготування

  1. Усі овочі за потреби чистимо, миємо, нарізаємо і змішуємо.

    Картопля з овочами в духовці

  2. До овочів додаємо сіль, спеції та рослинну олію, перемішуємо.

    Картопля з овочами в духовці

  3. Викладаємо овочеву суміш у форму.

    Картопля з овочами в духовці

  4. Форму накриваємо фольгою, відправляємо запікатися в духовку на 1 годину за температури 220 градусів.

    Картопля з овочами в духовці

  5. Через годину знімаємо фольгу і запікаємо ще 10-15 хвилин.

    Картопля з овочами в духовці

  6. Даємо хвилин п’ять, щоб картопля трохи охолола, і подаємо до столу як самостійну страву або на додаток до м’яса, риби.

    Картопля з овочами

Картопля з овочами та куркою в духовці – рецепт у горщиках

Страви в горщиках готуються досить просто, але при цьому відрізняються неперевершеним смаком. Перед закладкою продукти бажано обсмажити, так виходить смачніше. Але якщо зовсім немає часу або хочеться в рази підвищити корисність їжі, можна використовувати все в сирому вигляді. Набір продуктів на 3 горщики по 0,5 літра.

У рецепті використовується філе з курячого стегна, можна замінювати іншими частинами. Кількість рідини можна регулювати самостійно. Більше води – вийде рагу, менше – густа друга страва.

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 750 г філе;
  • 150 мл води;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 1 морквина;
  • спеції;
  • кріп свіжий, сушений.

Приготування:

  1. Збираємо інгредієнти за списком, чистимо і миємо овочі та приступаємо до готування.

    Картопля з овочами в духовці

  2. Нарізаємо маленькими кубиками очищену морквину, також головку ріпчастої цибулі.

    Картопля з овочами в духовці

  3. Далі перекладаємо овочі на сковороду, злегка обсмажуємо.
  4. Дрібними кубиками ріжемо картоплю, довільними шматками філе.

    Картопля з овочами в духовці

  5. Коли овочі набудуть гарного золотистого кольору, сковороду відставляємо і даємо засмажці злегка охолонути.
  6. У сметану кладемо спеції, сушений кріп, підливаємо воду. Усе ретельно розмішуємо. Залишаємо на 3-4 хвилини.

    Картопля з овочами в духовці

  7. На дно кожного горщика кладемо картоплю, потім обсмажені овочі, шматочки філе, знову картоплю, обсмажені овочі.

    Картопля з овочами в духовці

  8. Чергуємо шари, поки не закінчаться всі продукти.

    Картопля з овочами в духовці

  9. Розподіляємо по горщиках весь соус і додаємо по 0,5 ч. л. л. солі. За бажанням кидаємо по невеликому шматочку вершкового масла.

    Картопля з овочами в духовці

  10. Закриваємо кришками, ставимо в холодну духовку, вмикаємо 220 градусів, забуваємо про страву на 70 хвилин. Даємо хвилин 10 настоятися і трохи охолонути і подаємо смачну страву прямо в горщиках.

    Картопля з овочами в духовці

Рецепт картоплі з м’ясом і овочами – як приготувати страву в рукаві

Для приготування запеченої картоплі можна використовувати не тільки фольгу або горщики. Все чудово виходить у мішках або рукавах для запікання. Ловіть ще один чудовий рецепт.

За бажанням можна брати інші овочі. Зі свининою відмінно поєднується кабачок, гарбуз, капуста, квасоля. Замість свинини підійде індичатина і молода телятина.

Інгредієнти:

  • 0,6 кг свинини;
  • 0,8 кг картоплі;
  • 0,1 кг цибулі ріпчастої;
  • 1-2 помідори;
  • 0,2 кг болгарського перцю;
  • 0,2 кг морквини;
  • 4 часточки часнику;
  • 25 мл соєвого соусу;
  • 40 мл рослинної олії;
  • 0,5 ч. л. італійських (прованських) трав.

Приготування:

  1. Свинину нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо до м’яса соєвий соус, прованські трави, солимо, перчимо, видавлюємо чотири зубчики часнику. Розмішуємо, накриваємо харчовою плівкою, ставимо на 2 години в холодильник.

    Картопля з овочами в духовці

  2. Очищену моркву нарізаємо півкільцями. Цибулину четвертинками, потім соломкою. Болгарський перець соломкою, помідор півкільцями. Зелень рубаємо довільно.

    Картопля з овочами в духовці

  3. Картоплю чистимо, миємо, ріжемо досить великими шматочками довільної форми. Додаємо решту овочів, солимо, вливаємо рослинну олію, добре перемішуємо.
  4. Овочеву суміш перекладаємо в рукав або в пакет для запікання. Зверху кладемо замариноване м’ясо.

    Картопля з овочами в духовці

  5. Пакет закриваємо затискачем, кладемо у форму, робимо проколи в 5-6 місцях для виходу пари.
  6. Ставимо запікатися в прогріту заздалегідь до 200 градусів духовку. Через деякий час дістаємо, розрізаємо рукав і запікаємо ще 10 хвилин.

    Картопля з овочами в духовці

  7. Цю невигадливу на перший погляд страву можна подати навіть на святковий стіл. А щоб вона стала ще смачнішою і мала ефектний вигляд, після розрізання рукава її потрібно засипати гарним шаром сиру.

    Картопля з овочами в духовці