Запекти кольорову капусту в рукаві в духовці дуже просто. Головне, запастися достатньою кількістю капусти, і, при бажанні, іншими сезонними овочами.
Виходить така капуста дуже ароматною і смачною – в міру гострої і пікантною за рахунок спецій. Ще б пак, адже список використовуваних приправ в сьогоднішньому рецепті досить великий – люблю я спеції використовувати з овочами. Ви ж можете додавати / змінювати їх на свій смак. Або зовсім виключити, залишивши трохи солі.
Крім того, я вирішила використовувати ще і 2 молодих картоплі і половинку кабачка – ці овочі не перебивали смак цвітної капусти, а навпаки, доповнювали.
Складові:
- Цвітна капуста – 350 г;
- Картопля молода – 2 шт .;
- Кабачок – половинка;
- Соєвий соус – 2 ст.л .;
- Гострий перець – 5 тонких кілець;
- Спеції мелені за смаком: паприка, суміш перців, орегано, базилік;
- Часник сушений в гранулах – щіпка;
- Рослинна олія – 3 ст.л .;
- Кайенскийперець в пластівцях – на кінчику ножа;
- Гілки кропу – 5 шт.
Рукав – це дуже зручний помічник на кухні, в пакеті можна запікати будь-які овочі, вони завжди виходять соковитими і більш ароматними, ніж на деку. Ще плюс в тому, що рукав одноразовий, його не треба мити, може просто викинути після використання, а це дуже економить час. Раджу спробувати запекти картопля з чорносливом в рукаві, а також класику – картопля з грибами.
Цвітна капуста в рукаві в духовці:
Підготувала продукти: помила кабачок, почистила картоплю, розібрала на суцвіття капусту.
Потім кабачки нарізала кубиками. Виклала в глибоку миску.
Картоплю теж кубиками нарізала.
Поєднала всі овочі разом.
Кинула все спеції за списком. Я додавала приблизно по половині чайної ложці всіх приправ, крім орегано – її кинула трохи менше, так як орегано – спеція зі специфічним смаком. Ну і кайенского перцю теж потрібно дуже мало. А якщо його немає у вас, беріть звичайний червоний мелений перець.
Потім нарізала гострий перець тонкими кільцями.
Кинула до овочів.
Влила соєвий соус і рослинне масло.
Перемішала все ретельно, і переклала в рукав для запікання.
Кинула гілки кропу, які потім, коли овочі будуть готові, потрібно викинути.
Зав’язала рукав з двох сторін, зробила зверху проколи в рукаві, і поставила в духовку запікатися на півгодини при температурі 180.
Ось так:
Ось і все, смачна, пікантна кольорова капуста зі спеціями і овочами готова!
Смачного!