Перловка з вешенками, овочами і квасолею



Чи багато ви знаєте людей, які люблять перловку? Ось серед моїх знайомих таких буквально одиниці.

Каша перлова з морквою, цибулею і овочами

А між тим, дуже дарма багато хто обходить стороною цю чудову крупу. Вона дуже корисна, а якщо її ще й правильно приготувати, і додати кілька простих інгредієнтів, то перловка вийде ще й дуже-дуже смачною. Настільки смачною, що навіть ті, хто наполегливо стверджують, що ніколи не будуть їсти перловку, таке блюдо наминали за милу душу. Перевірено досвідченим шляхом 

Складові:

  • 1 стакан перлової крупи
  • 1 цибуля
  • 0,5 см перцю чилі
  • 1 велика морква
  • 200 г смажених глив
  • 1 болгарський перець
  • 200 г консервованої квасолі
  • 4 ст.л. оливкового масла
  • сіль за смаком
  • мелений перець за смаком

А ще перлову крупу часто використовують для приготування розсольнику (у нас на сайті вегетаріанський варіант)., Відварну кашу також можна додавати в начинку для пиріжків або пирогів, як це було зроблено в рецепті пісного пирога з картоплею і грибами. А найпростіший, смачний і дешевий варіант – це приготувати перловку з засмажкою з моркви і цибулі.

Приготування перловки з квасолею і грибами:

Почала я з перлової крупи.

Крупа

Напередодні ввечері я її промила гарненько, а потім замочила в холодній воді і залишила на ніч.

Залита водою каша

Вранці промила ще раз, залила 2 склянками холодної води і зварила до повної готовності. Пішло на це приблизно 1,5 години. Посолити її.

Коли перловка була готова, зайнялася овочами.

Цибулю і перець чилі нарізала.

Цибулю і перець

Нарізала морква.

морква

У сковороду налила рослинне масло, виклала нарізані овочі. Спассировать хвилини 3.

Пасеровані цибулю і морквина

У болгарського перцю прибрала плодоніжки і нарізала його.

перчик болгарський

Кинула в сковороду. Обсмажила все разом. Через 5 хвилин виклала смажені гливи.

смажені вешенки

Потім відварену до цього часу перловку.

каша варена

Відрегулювала сіль, додала суміш перців. Перемішала.

суміш всього

І потім виклала консервовану квасолю. Через пару хвилин вимкнула вогонь.

консервована квасоля

Ось і все, дуже смачна перловка з квасолею і грибами готова!

Каша перлова з вешенками

Смачного!