Чи багато ви знаєте людей, які люблять перловку? Ось серед моїх знайомих таких буквально одиниці.
А між тим, дуже дарма багато хто обходить стороною цю чудову крупу. Вона дуже корисна, а якщо її ще й правильно приготувати, і додати кілька простих інгредієнтів, то перловка вийде ще й дуже-дуже смачною. Настільки смачною, що навіть ті, хто наполегливо стверджують, що ніколи не будуть їсти перловку, таке блюдо наминали за милу душу. Перевірено досвідченим шляхом
Складові:
- 1 стакан перлової крупи
- 1 цибуля
- 0,5 см перцю чилі
- 1 велика морква
- 200 г смажених глив
- 1 болгарський перець
- 200 г консервованої квасолі
- 4 ст.л. оливкового масла
- сіль за смаком
- мелений перець за смаком
А ще перлову крупу часто використовують для приготування розсольнику (у нас на сайті вегетаріанський варіант)., Відварну кашу також можна додавати в начинку для пиріжків або пирогів, як це було зроблено в рецепті пісного пирога з картоплею і грибами. А найпростіший, смачний і дешевий варіант – це приготувати перловку з засмажкою з моркви і цибулі.
Приготування перловки з квасолею і грибами:
Почала я з перлової крупи.
Напередодні ввечері я її промила гарненько, а потім замочила в холодній воді і залишила на ніч.
Вранці промила ще раз, залила 2 склянками холодної води і зварила до повної готовності. Пішло на це приблизно 1,5 години. Посолити її.
Коли перловка була готова, зайнялася овочами.
Цибулю і перець чилі нарізала.
Нарізала морква.
У сковороду налила рослинне масло, виклала нарізані овочі. Спассировать хвилини 3.
У болгарського перцю прибрала плодоніжки і нарізала його.
Кинула в сковороду. Обсмажила все разом. Через 5 хвилин виклала смажені гливи.
Потім відварену до цього часу перловку.
Відрегулювала сіль, додала суміш перців. Перемішала.
І потім виклала консервовану квасолю. Через пару хвилин вимкнула вогонь.
Ось і все, дуже смачна перловка з квасолею і грибами готова!
Смачного!