Рецепт від Жені Ф.
Найдешевша крупа + найдешевші, завжди доступні овочі = дуже смачна, насичена каша на гарнір. Перлова каша легка в приготуванні, її смак важко зіпсувати, перловка поєднується, практично, з будь-якими продуктами. А особливо, з овочами, будь-які, по сезону. Моркву і ріпчасту цибулю, якраз ті самі овочі, які доступні в свіжому вигляді цілий рік, а ціна більш ніж приємна. Звичайно, ці два факти роблять перловку з овочами одним з найпопулярніших гарнірів у студентів і пенсіонерів, але варто віддати їм належне, з таким блюдом, завжди залишаєшся ситим і задоволеним смачним обідом.
Смачний варіант – приготувати кашу в духовці, в такому випадку, перловка добре і рівномірно розварюється, залишається соковитою, але розсипчастою. А можна скористатися газовою плитою. Але самий класний спосіб приготування перловки – на вогнищі! Але тут вже будь-яку страву може програти духовці або іншому кухонного інвентарю.
До речі, з перловою крупою можна приготувати смачний овочевий пиріг.
Що потрібно:
- 1 ст. перлової крупи,
- вода (на 2 см. більше, ніж крупи в каструлі),
- 1 велика морква,
- 1 ріпчаста цибуля,
- зелень, солоний огірочок для прикраси.
Крупу перебираємо, трохи промиваємо під проточною водою. Заливаємо питною водою і залишаємо насичуватися на 20-40 хв.
Тим часом робимо класичну засмажку: подрібнені цибулю і моркву смажимо на олії.
Перекладаємо овочі до перловки, додаємо води на 2 пальці вище від усіх інгредієнтів.
Солимо, перемішуємо і перекладаємо в більшу каструлю або горщик для випікання підходящої форми. Ставимо в духовку на 1 годину, температура 180 С. Через годину можна перевірити, трохи перешкодити і зменшити температуру до 100С. Томити ще стільки ж – 60 хв.
Точно також можна приготувати і на плиті. Загальний час – 60 хв. після закипання води.
Викладаємо гарячу, розварену перловку з засмажкою на тарілку. Прикрашаємо по своєму смаку, хоча цей пункт можна і пропустити
Смачного!