Хочете швидкий і смачну вечерю? Я вам пропоную приготувати перлову крупу в мультиварці і до них свинячі шпікачки одномоментно. Перловка – дуже корисна крупа, а готуємо ми її дуже рідко. Така перловка в моїй родині подобається і дітям і дорослим. Гарантом моїх слів є те, що фото майстер клас як приготувати перловку в мультиварці підготував мій чоловік в момент моєї відсутності.
Так що приступаємо до приготування, і не боїмося, що перлова каша може не вийти. В мультиварці Панасонік це блюдо готується на програмі «плов», все добре проготавлівается, і перлова крупа добре пропарюють. Навіть якщо вам потрібно відлучитися на пару годин і зробити так, щоб до приходу вечерю був готовий, перловку за цим рецептом можна поставити на таймер, що дуже зручно.
Як приготувати перловку в мультиварці
рецепт дует
Складові:
- Шпикачки, сардельки чи інші ковбасні вироби,
- Перлова крупа – 1 мультістакан,
- Вода – 3 мультістакана,
- Лук – 1штука,
- Морква – 1 штука,
- Сіль за смаком,
- Зелень – за бажанням,
- Рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
Своїм та чистимо овочі. Ріжемо дрібно цибулю. Морква трьом на тертці або ріжемо брусочками. У чашу наливаємо рослинне масло і на режимі «випічка» страхуємо лук, потім додаємо моркву, все обсмажуємо до золотистого кольору. Окремий момент, кому не можна смажене, цибулю з морквою додати в свіжому вигляді в крупу. Точно так само чинимо в варіанті з таймером.
Перлову крупу добре промиваємо в декількох водах. Її, звичайно, можна замочити на пару годин якщо є час, якщо немає – вона і так добре приготується. Висипаємо в чашу до пережарку. Солимо. За бажанням можна додати улюблених приправ, або зелені.
Заливаємо водою, а на вставку пароварку викладаємо шпикачки.
З шпікачек знімаємо плівку. І розрізаємо її на 2 половинки. Так як вони великі. А взагалі, дивлячись кому як подобається, і на скільки персон готується страва. Так само подвоїти можна і норму крупи, якщо одного мультістакана вам здасться мало. Можна було шпікачки порізати і пережарити разом з овочами, але нам захотілося шпікачек в такому вигляді.
Тепер встановлюємо програму «Плов» і чекаємо, коли приготується на вечерю чи обід перловка в мультиварці.
Виймаємо лоток з ковбасними виробами і перемішуємо розсипчасту перлову кашу.
Подаємо з солоними або малосольними огірочками і хрустів!
За рецепт і фото страви дуету з перловки дякуємо Світлану Кисловський і її чоловіка.
Приємного апетиту і хороших рецептів!