Мульгіпудер (Mulgipuder) – це чудове блюдо естонської кухні. А якщо бути точніше, це розварене картопляне пюре з перловою крупою, така собі, овочева каша. І навіть якщо таке поєднання продуктів на перший погляд здається незвичним, то на ділі виявляється, що це зовсім не так – мульгіпудер виходить дуже смачним і ситним гарніром.
А ще таке блюдо – відмінний варіант для тих, хто не любить перловку, навіть незважаючи на всю її корисність. Крупа добре «ховається» в картопляному пюре, так що ті, хто не знає, їх чого приготований мульгіпудер, ніколи не здогадається, що тут є ця крупа.
Складові:
- картопля – 500 г;
- перловка – 1/2 склянки;
- цибуля – 3 шт .;
- рослинне масло – 3 ст.л .;
- сіль, суміш перців – за смаком
Як приготувати мульгіпудер:
Перлову крупу потрібно підготувати заздалегідь.
Для цього я промила її і замочила в холодній воді на 6 годин. А після закінчення цього часу зайнялася приготуванням.
Картопля очистила.
Нарізала не дуже дрібно, так як картопля буде варитися довго.
Зверху висипала замоченную перлову крупу. Заважати не потрібно.
Залила холодною водою і поставила варитися на 1 годину на повільному вогні.
Посолити.
Цибулини очистила. На ньому економити не потрібно – цибулі повинно бути багато.
Нарізала цибулю і обсмажити на олії до золотистого.
Ось так:
Через годину перевірила мульгіпудер – крупа повинна бути добре розварена.
Злила зайву воду. І розім’яти все це звичайною толкушкой для пюре. Хоча в оригінальному естонському рецепті робити це потрібно ложкою.
Висипала смажену цибулю. Трохи поперчити і перемішала.
Ось і все, незвичайна естонська каша – мульгіпудер готова!
До речі, мульгіпудер можна приготувати і в духовці, в глиняному горщику – там він виходить трохи інший, як, втім, і всі страви, які перебували в духовці. Кому зручно – можуть скористатися мультиваркою, встановивши відповідний режим.
Смачного!