Мульгіпудер – каша з перловки з картоплею



Мульгіпудер (Mulgipuder) – це чудове блюдо естонської кухні. А якщо бути точніше, це розварене картопляне пюре з перловою крупою, така собі, овочева каша. І навіть якщо таке поєднання продуктів на перший погляд здається незвичним, то на ділі виявляється, що це зовсім не так – мульгіпудер виходить дуже смачним і ситним гарніром.

Товчене пюре з розвареної перловкою

А ще таке блюдо – відмінний варіант для тих, хто не любить перловку, навіть незважаючи на всю її корисність. Крупа добре «ховається» в картопляному пюре, так що ті, хто не знає, їх чого приготований мульгіпудер, ніколи не здогадається, що тут є ця крупа.

Складові:

  • картопля – 500 г;
  • перловка – 1/2 склянки;
  • цибуля – 3 шт .;
  • рослинне масло – 3 ст.л .;
  • сіль, суміш перців – за смаком

Як приготувати мульгіпудер:

Перлову крупу потрібно підготувати заздалегідь.

У тарілочці

Для цього я промила її і замочила в холодній воді на 6 годин. А після закінчення цього часу зайнялася приготуванням.

Картопля очистила.

Коренеплоди

Нарізала не дуже дрібно, так як картопля буде варитися довго.

Зверху висипала замоченную перлову крупу. Заважати не потрібно.

Залила холодною водою і поставила варитися на 1 годину на повільному вогні.

Посолити.

Цибулини очистила. На ньому економити не потрібно – цибулі повинно бути багато.

Нарізала цибулю і обсмажити на олії до золотистого.

Ось так:

Через годину перевірила мульгіпудер – крупа повинна бути добре розварена.

Злила зайву воду. І розім’яти все це звичайною толкушкой для пюре. Хоча в оригінальному естонському рецепті робити це потрібно ложкою.

Розминаємо до густої маси

Висипала смажену цибулю. Трохи поперчити і перемішала.

Ось і все, незвичайна естонська каша – мульгіпудер готова!

До речі, мульгіпудер можна приготувати і в духовці, в глиняному горщику – там він виходить трохи інший, як, втім, і всі страви, які перебували в духовці. Кому зручно – можуть скористатися мультиваркою, встановивши відповідний режим.

Смачного!