Смачний, ошатний, апетитний і дуже простий салат з буряка вареної, картоплі і сметани, а точніше сметанною заправки, яка дає основний смак і надає ще більшої ніжності відварною овочам.
Соус – це секретний інгредієнт, який робить будь-який салат набагато смачніше: суміш домашньої сметани, гірчиці, дрібка солі і цукру! Неймовірно ніжна і насичена за смаком заправка завжди ідеально підходить до подібних салатів, та й просто до овочів приготованим на пару або запеченим в духовці. Спробуйте запекти овочі без масла в духовці: кабачки, гарбуз, баклажани, ріпку, селера, пастернак або інші за смаком або сезону, а потім приправити соусом зі сметани, приготованим за цим рецептом, і ви здивуєтеся, наскільки покращаться смакові якості страви! Тому моя вам порада, зробіть все строго за рецептом, і ні в якому разі не замінюйте наш «секретний інгредієнт» на майонез, нехай так і трохи довше, але воно того варте.
Салат з буряка зі сметаною готується дуже швидко (за умови, що овочі ви заздалегідь запекли або відварити до готовності). Залишиться тільки очистити від шкірки, нарізати, так заправити!
А ось схожий рецепт бурякового салату з картоплею, який минулого разу ми заправляли майонезом.
Як смачно приготувати буряк
Я завжди раджу запікати буряк, так вона виходить солодше і більш насиченою. Промийте коренеплоди під проточною водою, переконайтеся, що земля повністю відмилася, потім трохи промокніть рушником або серветками, щоб прибрати крапельки води і щільно загорніть буряк у фольгу. Поставте в розігріту духовку випікатися до повної готовності. Це буде трохи довше, ніж варити.
За 30-40 хвилин коренеплоди середнього розміру запекутся: можна злегка відкрити фольгу і спробувати проткнути буряк гострої дерев’яною паличкою або ножем. Ніж повинен увійти так, як ніби це підтале вершкове масло.
Дістаньте овочі, розгорніть і залиште остуджувати. Після – очистіть від шкірки.
Салат з буряка – простий рецепт з фото
Як смачно підготувати буряк – написано трохи вище. Охолоджений овоч потрібно натерти на крупній тертці.
Теж саме зробити з відвареною картоплею в мундирах.
Викладаємо цукор, сіль, гірчицю.
Слідом густу сметану.
І перемішуємо всі інгредієнти. Можна спробувати на сіль, а можливо, вам захочеться додати трохи більше гірчиці для пікантності.
Залишилося красиво викласти на тарілочки з допомогою кулінарного кільця або розкласти по скляних склянках, апетитно прикрасивши свіжою зеленню – гілочками петрушки або кінзи за смаком.
Смачного!
Поради з приготування
- Про важливість запікання буряка сказано трохи вище. Не нехтуйте цим правилом!
- Віддайте перевагу свіжої домашній сметані середньої жирності. Селянська сметана має вельми насичений смак, та й користі від такого продукту більше.
- Вибираючи картопля для салату, зупиніть вибір на воскових сортах. Такий картопля не розварюється і не розпадається в пюре.
- Щоб урізноманітнити смак, додайте такий інгредієнт на ваш вибір: волоський горіх, чорнослив, зелена цибуля, квасоля, гранат, сир. Але це буде вже зовсім інша історія ..
Смачного!